HelbredNyheder

Endnu en universitetsklinik på Hospitalsenheden Vest

Fra 1. oktober er Hjerteforskningsklinikken i Hospitalsenheden Vest udnævnt til universitetsklinik. Dermed huser hospitalerne i Herning og Holstebro tilsammen fem universitetsklinikker, der sætter fokus på de store folkesygdomme.

Der var kager, boblevand og taler i lange baner, da det fredag blev fejret, at Hjerteforskningsklinikken nu er den femte i rækken af universitetsklinikker i Hospitalsenheden Vest. Den 1. oktober trådte den nyerhvervede status nemlig i kraft, og det skaber både stolthed og nye muligheder for afdelingen.

– Vi er rigtig stolte af vores hjerteforskning er blevet certificeret som universitetsklinik. Det er en stor anerkendelse og har sammenhæng med en meget stor videnskabelig produktion de seneste år. Det er en konsolidering af mange superdygtige menneskers forskningsindsats, og vi håber, det giver luft under vingerne for forskningsenheden, siger Troels Niemann, der er ledende overlæge på Hjertemedicin.

Hjerteforskningsklinikken forsker i iskæmisk hjertesygdom, som er en alvorlig folkesygdom, der rammer mange danskere. For patienterne betyder det bl.a., at nye behandlinger hurtigere kan tages i brug, og at mange bliver tilbudt tættere kontrolforløb.

Med udnævnelsen har Hospitalsenheden Vest nu fem universitetsklinikker, og det bringer hospitalet et skridt nærmere visionen om at være et førende forsknings- og læringshospital, hvor der forskes på højt international niveau til gavn for patienterne.

En vild rejse

Listen over forskningsprojekter og clinical trials er allerede lang. Morten Böttcher, der er overlæge og leder af forskningsenheden på Hjertemedicin, håber på at der bliver endnu flere projekter i fremtiden. Foto: Dorthe Gærup Nielsen, Kommunikation 

Rejsen mod at blive universitetsklinik startede for 5 år siden, da Morten Böttcher overtog roret på hjerteforskningsklinikken. I dag er det 6 forskningssygeplejersker og to læger tilknyttet, samt en række ph.d.-studerende og forskningsårs-studerende.

– Det har været en vild rejse, og nu er vi blevet universitetsklinik. Det er et kvalitetstempel, der kan åbne døre. Men det er ikke kun forskningsafsnittets fortjeneste – hele afdelingen har været med og været meget positive, siger Morten Böttcher

At blive udnævnt til universitetsklinik er et certifikat, der gælder fem år. Dermed følger universitetsklinikkerne med, når hospitalerne i Holstebro og Herning efter årsskiftet flytter sammen og bliver til Regionshospitalet Gødstrup. Her venter det spritnye NIDO|danmark, hospitalets center for forskning og uddannelse, også på at blive taget i brug.

– Man får fem år som universitetsklinik, så skal man revurderes. Det betyder, at vi skal arbejde hårdt, for der bliver mange udfordringer. Men vi får fine rammer i Gødstrup, så vi skal bare hamre derud af med forskning, for vi har meget at bidrage med. siger Morten Böttcher.

Det er Aarhus Universitet og Region Midtjylland der har udnævnt Hjerteforskningsklinikken i Afdelingen for Hjertesygdomme til universitetsklinik. Det sker efter en godkendelsesproces, der har varet over et år.

– Nu er der fem universitetsklinikker på Hospitalsenheden Vest. Det kan I godt være stolte af. Jeg er i hvert fald stolt af jer. Men jeg kender jer også: I sætter ikke jeres lys under en skæppe. I har store ambitioner og engagerede medarbejdere, siger Jørgen Frøkjær, der er leder af Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, og har været en del af godkendelsproceduren.

 

Jørgen Frøkjær, der er leder af Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, var med til fejringen af den nye universitetsklinik. Foto: Dorthe Gærup Nielsen, Kommunikation.

Fakta

Aarhus Universitet, Health og Region Midtjylland arbejder sammen om at forske i sundhed på højt international niveau.

Et af de tydeligste eksempler på forskningssamarbejdet mellem Aarhus Universitet, Health og Region Midtjylland, er udnævnelsen af universitetesklinikker.

Pr. 1. oktober 2021 har Hospitalsenheden Vest fem universitetsklinikker:

  • Arbejdsmedicin
  • Diagnostik, behandling og rehabilitering af iskæmisk hjertesygdom
  • Flavour, Balance og Søvn
  • Hånd-, hofte og knækirurgi
  • Nyresygdomme og blodtryksforhøjelse

Udnævnelsen til universitetsklinik træder i kraft den 1. oktober 2021, og herefter har Hjerteforskningsklinikken status som universitetsklinik for diagnostik, behandling og rehabilitering af iskæmisk hjertesygdom.

Gå til forsiden af Hospitalsenheden Vests hjemmeside.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE