112Forside SekundærNyheder

Endnu flere tilfælde af falske 1.000-kroner

Både Viborg og Silkeborg oplevede tirsdag gerningsmænd, der betalte med falske penge. Fremgangsmåden er den samme.

De falske 1.000-kronesedler bliver ved med at flyde i Midt- og Vestjyllands politikreds. Onsdag var der igen to tilfælde i Viborg, og også Silkeborg havde to tilfælde.

I Viborg var det Aldi på Koldingvej kl. 14.40 og Aldi på Vestervangsvej kl. 15.00, der modtog de uægte pengesedler. I begge tilfælde var fremgangsmåden den samme som mandagens tilfælde i Løvbjerg Super, og politiet formoder det er samme gerningsmænd.

“I et af tilfældene er det to personer, hvor de går ind og køber en billig ting i butikken og betaler med falske 1.000-kroneseddel, og så går de derfra med returpengene og varen,” fortæller politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg.

Nu også i Silkeborg
Også Silkeborg er nu på listen over byer med falske penge. Tirsdag gik det ud over SuperBrugsen på Søtorvet kl. 10.44 og Aldi på Viborgvej 10.53. I begge tilfælde var der tale om to mænd, som med hver deres falske 1.000-kroneseddel købte en pakke cigaretter og fik udbetalt returpenge.

Signalementerne fra de to tilfælde lyder:

  • Mand, 30-35 år, kraftig af bygning, lys hud og kort, gyldent hår. Han var iført rød kasket, blå hættetrøje sorte adidasbukser og sorte sko.
  • Mand, 30-35 år, almindelig af bygning, lys hud og kort hår. Han var iført grøn kasket, grøn trøje, blå bukser og sorte kondisko.

Politiassistent Michael Svendsen fra lokalpolitiet i Silkeborg oplyser, at det er forholdsvist nemt at spotte de falske pengesedler ud fra papirkvalitet og manglende vandmærke.

“De sedler vi har set er af forholdsvis dårlig kvalitet og med samme serienummer. Man kan mærke på papiret og ellers er vandmærket altid et godt udgangspunkt,” siger Michael Svendsen, der oplyser at der er et tæt samarbejde med andre stationer og kredse gennem den centrale analyseenhed.

Også Herning, Brande, Aarhus, Randers samt flere byer i Sydøstjylland har den seneste måned været udsat for de falske pengesedler.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE