KulturKultur/EventNyhederTeater

Erfaren teatermand skal udvikle scenekunsten i Viborg

Viborg Kommune har ansat Jakob Tekla Jørgensen som udviklingskonsulent for scenekunst

Med udgangen af 2020 udløber teateret Carte Blanche’ egnsteateraftale med Viborg Kommune. Det betyder dog ikke, at det er slut med nyskabende og eksperimenterende scenekunst i Viborg og omegn.

Ud fra et stærkt felt på 46 ansøgere har Viborg Kommune nemlig valgt at ansætte Jakob Tekla Jørgensen som scenekunstnerisk udviklingskonsulent, og kulturchef Steen Lindgaard siger i forbindelse med ansættelsen:

“Jakob har den helt rette profil og erfaring til at bringe scenekunsten i Viborg ind i fremtiden. Han har bl.a. været leder af Teater Nordkraft i Aalborg og formand for organisationen Dansk Teater og er desuden Reumert-prisvinder.”

Udvikling af nye formater

En helt central opgave for den nye udviklingskonsulent bliver at skabe nye scenekunstformater, der bl.a. baserer sig på Viborgs nyvundne status som UNESCO Creative City, byens righoldige historie, planerne for udviklingen af byens domkirkekvarter og ikke mindst de mange kreative kompetencer indenfor animation og virtual reality (VR), som er til stede i Viborg.

Det bliver vildt
Jakob Tekla Jørgensen glæder sig meget til de nye opgaver og siger:
“Viborgs verdensberømte animationsskole, The Animation Workshop, har skabt et enestående miljø for digital kunst omkring sig. Her får jeg nogle dygtige, nye legekammerater, og jeg er sikker på, at vi sammen kommer til at skabe helt nye oplevelser af, hvad teater kan være. Allerede til sommer håber jeg at kunne præsentere publikum for noget, som aldrig er set før. Ideerne er der, teknologien er der, og ambitionerne er tårnhøje. Det bliver vildt!”

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close