FodboldNyhederSport

Europa League venter på AGF efter 2-1 sejr over OB

Ceres Park var både våd og blæsende, da OB gæstede det 100 år gamle stadion onsdag aften, i sæsonens sidste kamp. Kampen gjaldt en kvalifikationsplads i Europa League.

Inden kampen blev fløjtet i gang, var det tid til at tage behørig afsked med Jakob Ankersen og Mustafa Amini, der begge skal videre efter denne sæson.

Kun et halvt minut efter kampen var startet fik Gift Links den første mulighed gennem et tidligt frispark, men selvom oplægget var fint, blev kom det ikke hjem, og den næste chancen dukkede op efter syv minutters spil, da OBs forsvar serverede endnu en chance for Kevin Diks, som forsvaret dog fik lukket ned for.

Begge hold gik til den, og det var tydeligt, at begge parter gerne ville derfra med kurs mod Europa League. Efter godt 15 minutters spil, blev aftenens første gule kort givet ud til OBs Issam Jebali, efter en tackling af Kevin Diks, der knap et minut senere selv trak selv et gult kort efter at have været lidt for grov mod Oliver Lund. Få minutter senere var den gal igen, da OBs Marco Lund gik for tæt på Bror Blume, og dermed var det tredje kort blevet spillet.

Det var ikke pæn fodbold, der blev spillet, og OB var tydeligt presset. Det udnyttede Patrick Mortensen til at spille sig fri og sparke bolden over OBs mål.

Efter 37 minutters spil fik OB en stor chance, men heller ikke her lykkedes det at få bolden mellem stolperne.

Ganske få sekunder inden den regulære spilletid i første halvleg var gået, fik Bror Blume hul på bylden med et lækkert mål lige ned i midten af banen. Føringen satte OB under yderligere pres, og AGF fik et par andre chancer inden halvlegen, som dog ikke blev til noget.

Foto: MG – MinByNEWS

Knap var kampen fløjtet i gang igen, før Patrick Mortensen gjorde det til 2-0, og AGF fik næsten frit spil til at skabe nogle store chancer, der dog ved truslerne. Det hele spidsede til, og det Alexander Munksgaard hev et gult kort ud af Max Fengers skjorte, og et kort øjeblik så det ud til, at det ville blive til decideret håndgemæng.

En fodboldkommentator sagde en gang, at 2-0 var den farlige føring. Før man vidste af det, var der blevet scoret, og så var man kun et enkelt point foran. Det var præcis det der skete, og stilheden, der fulgte Kasper Larsens scoring i 56. minut viste, hvor FÅ OB fans, der i virkeligheden var på CERES Park.

Få minutter senere trak Ankersen et gult kort for at smide med bolden, efter at have begået frispark mod Troels Kløve.

GF fortsatte med at spille sig til nogle store chancer, der ikke blev til noget, og OB formåede også at gøre sig set i nærheden af AGFs mål, og havde generelt bedre fat i både bold og kamp en i første halvleg.

Med tyve minutter tilbage af kampen begyndte en fin støvregn at lægge sig over CERES Park, og det trak noget af tempoet ud af kampen.

I de sidste minutter af den regulære spilletid, fik OB bygget et farligt angrebsspil op, og det så ud til, at kampen ville gå i overtid, men afslutningen udeblev, og i et kontraspil fra AGF kom Thorsteinsson og Tverskov op at toppes, og det blev takseret med yderligere to gule kort. Et til hver.

I takt med at den forlængede spilletid løb ud, blev det tydeligt at OB måtte trække en kanin op ad hatten, hvis de skulle holde drømmen om Europa League i live.

Efter 94 minutter trak selv AGFs målmand, Eskelinen, et gult kort for at trække tiden, i hvad, der lignede et tilløb til målspark, som han afbrød i sidste øjeblik, og minuttet efter fløjtede dommeren kampen af.

Stillingen forblev dermed 2-1 til AGF, og dermed står den nu på Europa League for De Hviie!

AGF

Startopstillingen:
1 William Eskelinen
5 Frederik Tingager
6 Nicolai Poulsen
7 Jakob Ankersen
9 Patrick Mortensen
11 Gift Links
13 Alexander Munksgaard
22 Benjamin Hvidt
29 Bror Blume
34 Kevin Diks
37 Sebastian Hausner

Bænk:
3 Niklas Backman
15 Nicklas Helenius
17 Jon Thorsteinsson
18 Jesper Juelsgaard
27 Albert Grønbæk Erlykke
31 Kasper T. Kristensen
39 Magnus Anbo

OB

Startopstillingen:
2 Oliver Lund
5 Kasper Larsen
6 Jeppe Tverskov
7 Issam Jebali
14 Jens Jakob Thomasen
15 Max Johannes Whitta Fenger
16 Jørgen Skjelvik
23 Troels Kløve
24 Marco Lund
27 Oliver Christensen
29 Mads Frøkjær-Jensen

Bænk:
10 Sander Svendsen
19 Aron Elis Thrándarson
25 Moses Opondo
26 Mikkel Hyllegaard
30 Sayouba Mandé
42 Robin Dahl Østrøm
44 Mathias Brems

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close