HelbredNyheder

Få gratis influenzavaccine i Matas i Sct. Mathiascentret

Influenza-sæsonen lurer forude, og i en tid med Corona kan det være ekstra vigtigt, at sikre sig mod andre sygdomme. Og for danskere over 65, eller dem der lider af kroniske sygdomme, bliver der nu tilbudt gratis influenza og pneumokok-vaccine i Matas-butikken i Sct. Mathiascentret i Viborg.

Pneumokokker står for 30 procent af alle lungebetændelsestilfælde, og vaccinen tilbydes i samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service, der også stiller sygeplejersker til rådighed for de 20.022 borgere i Viborg kommune, der ifølge Danmarks Statistik kvalificerer sig til vaccinationen.

“Sundhedsstyrelsen anbefaler, at lige præcis denne gruppe borgere, som er i særlig risiko for vintersæsonens infektioner, bliver vaccineret. Derfor er vi meget glade for, at Matas bakker op om at tilbyde den udsatte gruppe gratis vaccinationer ved at stille deres lokaler til rådighed for os,” lyder det fra Daniel Anderson, driftsansvarlig for influenzavaccination i Danske Lægers Vaccinations Service.

Vaccination under trygge forhold
Vaccinationerne udføres fra d. 13. til d. 15. (Begge dage inklusive) mellem kl. 10 og 16 i butikken i Sct. Mathiascentret, og der vil naturligvis være tager sikkerhedshensyn. Såfremt du ønsker en vaccine, skal du bestille tid online.

På denne måde undgåes kødannelse, som i disse dage kan være en risikofaktor. Hos Matas har man dog tager sine forholdsregler, og medarbejderne hjælper til med at sørge for sikkerheden.

Vores medarbejdere har gennemført Certificering i tryg og sikker butik denne sommer. Det betyder, at de har styr på hygiejnereglerne og sørger for, at der ikke er for mange kunder i butikkerne ad gangen. Derfor kan man også trygt gå rundt i butikken i de ti minutter efter vaccinationen, hvor sygeplejerskerne observerer én,” siger Louise Rovsing, der er projektleder for sundhed hos Matas.

Selvom du ikke opfylder kravene for de gratis vaccinationer, betyder det ikke, at du ikke også kan blive vaccineret. Du skal dog selv betale. Priserne er 200 kr. for influenzavaccinationen og 420 kr. for pneumokokvaccinen.

Du kan bestille tid på www.minvaccination.dk/Matas eller via 77 99 77 88 telefonen på mellem klokken 8 og 16.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close