ErhvervNyheder

Faktabaseret temperaturmåling af Holstebro Kommunes erhvervsudvikling understreger iværksætternes gå-på-mod

"Erhvervsudvikling i Holstebro - strategi, styrker og statistik". Det er overskriften på en ny rapport som Erhvervshus Midtjylland netop har udgivet, der fremlægger Holstebro Kommunes styrker og svagheder såvel som muligheder og udfordringer.

Et spirende iværksættermiljø står højt på ønskelisten hos mange af landets kommuner. Danmarks Erhvervsfremme Bestyrelse har tilmed udpeget iværksætteri – og herunder, at flere iværksættere skal lykkes – som én ud af seks tværgående drivkræfter for vækst og udvikling i hele landet. Og her viser rapporten, at iværksætterne i Holstebro Kommune er særdeles sejlivede.

Særligt iøjnefaldende er det nemlig, at den femårige overlevelsesrate i Holstebro konsekvent placerer sig over det regionale og nationale niveau igennem perioden 2009 til 2018. Overlevelsesraten slutter tilmed perioden på et betydelig højere niveau end især gennemsnittet for hele landet. Holstebros femårige overlevelsesrate i 2018 indikerer at hele 69,5 procent af de nye virksomheder er i live efter fem år, mod 66,7 procent i Region Midtjylland og 63,2 procent i Danmark.

– Vi er meget stolte af ikke bare at have mange iværksættere, men særligt det, at vi formår at fastholde, udvikle og bibeholde dem, er noget, der betyder ekstra meget. Vi har gennem en årrække fokuseret på at tilbyde vores iværksættere en hjælpende hånd på flere områder og derigennem sikre deres overlevelse, siger formanden for Erhvervs- og Turismeudvalget, Søren Olesen.

En af de lokale iværksættervirksomheder, der har haft en god portion gå-på-mod er reklame- og webbureauet Peoplez, der blev startet i 2016, og siden er det gået stærkt. Dengang havde virksomheden fire ansatte tilsammen, og i dag er de 16 på kontoret på Store Torv midt i Holstebro.

Adm. direktør Per Tornvig lægger ikke skjul på, at Erhvervshus Midtjylland har bidraget til vokseværket. I 2010 var han selvstændig med en enkelt medarbejder og følte efter fem år, at han stod lidt i stampe. Erhvervshus Midtjylland anbefalede ham at få en mentor:

– Gennem et halvt års tid mødtes jeg med en dygtig mentor, som stillede mig rigtig gode spørgsmål. Det var fantastisk for min forretning, og det gav mig startskuddet til at professionalisere virksomheden, fortæller Per Tornvig.

Pt. er Peoplez i fuld gang med et forløb, som udvikler virksomhedens egne digitale systemer til styring af projekter og økonomi. Også det er startet med et prik på skulderen fra Erhvervshus Midtjylland.

Det kan være afgørende for virksomheders vækst og udvikling, at de henter viden og får ideer, sparring og input udefra. Derfor opfordrer Holstebro Kommune også til, at virksomheder og iværksættere bruger mulighederne i erhvervsfremmesystemet og eksempelvis kontakter STARTVÆKST Holstebro eller Erhvervshus Midtjylland, hvis man står med akutte udfordringer eller har brug for hjælp til at udvikle sin virksomhed.

Fakta om rapporten

Rapporten sætter fokus på Holstebros erhvervsudvikling, beskæftigelse, uddannelsesniveau og synliggør kommunens erhvervsstrategi, erhvervspolitiske indsatsområder og konkrete initiativer.

Se rapporten

Flere tal fra Holstebro:

  • 4,8 procent af den samlede virksomhedsbestand består af iværksættere, 2018
  • Hver iværksætter bidrager i gennemsnit med 1,3 job
  • Iværksætterne udgør 4,4 procent af den samlede private beskæftigelse

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close