FodboldForside FremhævetNyhederSport

FC Midtjylland har forlænget samarbejdet med brasilianske Evander

FC Midtjylland-fansene kan glæde sig over en ekstra julegave. Den brasilianske midtbanekreatør har nemlig sat sin signatur på en ny kontrakt med FCM.

I tre og et halvt år har han imponeret med flotte mål, lækre detaljer og en stærk evne til at omstille sig til nye roller på midtbanen og i offensiven. Det får fansene på MCH Arena nu mere af, idet Evander har forlænget sin kontrakt til 2025.

Det glæder sportschef Svend Graversen, som i 2018 var med til at hente Evander fra Brasilien til Danmark og siden da har fulgt teknikerens udvikling på nærmeste hold.

– Vi er enormt stolte og privilegere over at lave en forlængelse med Evander. Han var jo den første spiller, vi hentede på det brasilianske marked, og han har nu haft stor indflydelse på vores hold i tre og en halv sæson. Vi er meget glade for at fortsætte samarbejdet med ham, og vi har givet hinanden hånd på, at vi skal ud og lave et statement i det kommende forår, siger Svend Graversen med henvisning til FCM’s ambitioner om at vinde ’The Double’.

– Fra første dag arbejdede han stenhårdt i et for ham nyt miljø, hvor alle kunne se hans talent. Nu har han udviklet sig til at være en kæmpe profil i ligaen, og han tager et større og større lederansvar både på og uden for banen her i Midtjylland, uddyber Svend Graversen.

Sportschefen lægger ikke skjul på, at den 23-årige midtbanekreatør rummer et stort salgspotentiale.

– Evander har stadig sine bedste år i karrieren foran sig, og derfor er han selvfølgelig meget interessant for mange andre klubber i Europa. Nu er det vores opgave sammen med ham at fortsætte udviklingen, så hans næste klub bliver på den højeste hylde. Det er det, han har potentialet og evnerne til, slår Svend Graversen fast.

Evander har i sine 131 kampe i FCM-trøjen scoret 37 mål og lavet 19 oplæg.

HAR TAGET ET STORT SKRIDT OP

FC Midtjyllands nummer 10 fortæller i forbindelse med sin nye kontrakt, at han er rigtig glad for at være i klubben. Nu er hans fokus rettet mod at tilføje flere trofæer til CV’et.

– FC Midtjylland er mit hjem, og jeg er meget glad her. Både holdet og jeg spiller godt, og lige nu glæder jeg mig bare til at komme i gang efter vinterpausen og forhåbentligt stå endnu stærkere. Det bliver et spændende forår, hvor vi vil vinde titler, siger Evander og fortsætter:

– Jeg er taknemmelig for alt det, klubben har gjort for mig gennem årene. De har hjulpet mig med at falde på plads i Danmark og lære engelsk, og inde på banen har vi også haft nogle forrygende oplevelser. Vi har vundet titler og spillet europæisk fodbold mod store klubber de sidste to år, og jeg glæder mig til at opnå nye resultater.

Da Evander kom til FC Midtjylland i sommeren 2018, var det en typisk 10’er, som mest af alt sprudlede i offensiven. Brasilianeren har nu udviklet sig til at være mere dynamisk i en mere tilbagetrukket rolle på midtbanen.

– Jeg er en mere dynamisk spiller, som kan flere ting på banen nu. Jeg er blevet bedre til at positionere mig, og jeg har fået en større taktisk forståelse, hvor jeg har taget et stort skridt op. Og så er det klart, at jeg er blevet en lederfigur på holdet. Det nyder jeg, lyder det fra Evander.

Siden Evanders ankomst til heden har en håndfuld brasilianere tilsluttet sig den midtjyske trup. Her hjælper Evander dem med at blive integreret i klubben, hvor han føler sig godt tilpas.

– Man kan sige, at jeg har åbnet døren for at få flere brasilianere i truppen, og det er fedt. Vi har det godt sammen, og jeg er glad for at hjælpe dem, så de kan bringe endnu mere kvalitet til holdet. Generelt har vi en god trup og mange gode mennesker i staben, så det er et skønt sted at være. Det var nemt at skrive under på forlængelsen, afslutter Evander.

I den indeværende sæson har Evander været storspillende og har sat sit aftryk med 11 mål og 4 oplæg i 30 kampe.

Evanders nye aftale løber frem til 30.6.2025.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE