HelbredMad og drikkeNyheder

Fedtede brune belægninger og indtørrede produktrester på Jensens Bøfhus

Familievenlig bøfrestaurant i Tilst får hug af Fødevarekontrollen

7. sep. aflagde Fødevarekontrollen Jensens Bøfhus i Tilst et uanmeldt besøg, og de var langt fra tilfredse med, hvad de så.

Efter kontrolbesøget, der varede en time, skriver den tilsynsførende følgende:

”Der var fedtede gullig/brune belægninger på inventar og ovn. På ovnens bånd var der desuden indtørrede produktrester hvor der er risiko for, at de kan drysse fra det øverste bånd ned på fødevarer på det nederste bånd. Hjul på inventar, både i opvaskeafdeling og i køkkenet, var med tykke belægninger af gamle produktrester. Der var gamle produktrester og fedtede belægninger på gulvet under og bag inventar. ”

Den tilsynsførende konstaterede desuden

”Virksomheden har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg”,

Den gentagne mangelfulde rengøring udløser en bøde på en bøde på 15.000 kroner.

Den administrerende direktør hos Jensens Bøfhus, Anders Nikolaisen, er ærgerlig over den sure smiley.

Han påpeger overfor BT, at de problemer, der var ved de to første besøg, var mindre “forseelser”, som nu er udbedret – men han indrømmer, at kritikpunkterne ved besøg nummer tre skyldes sjusk.

”Det er ikke gjort ordentligt rent, og det er ikke i orden,” slår Anders Nikolaisen fast og tilføjer

”Det er de ansatte selv, der gør rent i køkkenet, og de bliver alle uddannet i netop det. Vi har nogle procedurer, som vi ved virker. Hvis de ansatte bruger den uddannelse, de har fået, bør der ikke være problemer.”

Det er dog ikke første gang, rengøreingsprocedurerne hos Jensens Bøfhus svigter. 

I september 2020 modtog kædens restaurant på Hjultorvet i Viborg både et bødeforlæg på 15.000 kroner og en sur smiley for mangelfuld rengøring.

I oktober 2019 udløste ”indtørrede madrester på køkkenredskaberne, og indtørrede produktrester og glasskår på gulvet” en sur smiley, og en bøde på 10.000 kroner, til Jensens Bøfhus ved Skovsøen i Odense.

Anders Nikolaisen siger til BT, at han i den kommende tid vil tage på uanmeldt besøg i bøfkædens Tilst-afdeling, og derved sikre at der kommer orden i tingene.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE