ErhvervForside FremhævetNyheder

Female Go-getters vil skabe mere mod hos kvindelige iværksættere

”Mange tror, at de mennesker, der er modige, ikke er bange for noget. At de er frygtløse. Sådan er det jo ikke. Hvis vi ikke er bange, så er vi ikke modige. Det her med at nå i mål, det handler faktisk om at have ondt i maven.”

Sådan lød meldingen fra Maiken Juul, der stod for dagens arrangement på CERES PARK, hvor den store loung bød velkommen til medlemmer af iværksætternetværket Female Go-Getters. Sammen med partneren Mette Maria Terp, hjælper hun hver dag 7.000 danske iværksættere med at udfylde drømmen om at være selvstændig og at skabe noget.

Mod til at prøve nye ting
Dagens emne var mod og handlekraft. Noget Maiken mener, kvindelige iværksættere kan blive bedre til.

”Vi brænder meget for at de her kvinder de skal støttes i den her rejse, altså at opbygge langt mere selvtillid indre styrke og handlekraft, og derfor er der brug for os. Det er derfor Female Go-getters er her. Det handler ikke kun om det faglige, og om at få nået det, man skal. Man skal simpelthen have det som en gennemgående filosofi i sin virksomhed,” forklarede hun.

Det kan måske lyde som en selvfølge, men mod har sjældent noget at gøre med logik, og derfor var planen med arrangementet at inspirere de danske iværksættere til at turde være modige med nye ting i deres iværksætterier.

Kun for kvinder
Female Go-getters er et iværksætternetværk udelukkende for kvindelige iværksættere i Danmark. Omkring 25% af de danske iværksættere er kvinder, og Maiken og Mette Marie arbejder begge med gruppen på fuld tid.

Problemstillingen er ikke unik for kvinder, men Female Go-getters har lyttet til alle gode råd om at drive forretning og valgt et afgrænset segment, som de henvender sig til.

”Vi oplever at mange kvinder kommer til vores gruppe, fordi de føler at tonen er for hård. Det man kan så tolke på, hvad betyder. Er det fordi de er for nærtagende eller fordi mændene er for hårde? Vi oplever at de i hvert fald er glade for at være medlemmer i vores gruppe, hvor vi altid taler pænt med hinanden,” forklarer Maiken.

Hvad er du bange for?
En undersøgelse i gruppen har vist at selvom mangel på penge altid ligger øverst på listen over de udfordringer iværksættere døjes med, er mangel på selvtillid og frygten for at fremstå som inkompetent.

”Der har vi besluttet, at de her ting, dem er vi simpelthen nødt til at gøre noget ved. Vi brænder meget for, at de her kvinder skal støttes i den rejse, altså at opbygge langt mere selvtillid indre styrke og handlekraft, og derfor er der brug for os. Det har hele tiden været fundamentet for, at vi har lavet gruppen.”

Hjælp fra regionen
Arrangementet var afholdt i samarbejde med Erhvervshus Midtjylland, der hvert år hjælper mange danske iværksættere.

”Vi er her for at hjælpe med at manøvrere rundt i regler og med at finde hjælp til, at folk kan starte deres egen virksomhed. Hver region har deres eget erhvervshus, og da det her er et lokalt tiltag, så er vi her,” forklarer Niels Nørskov, der er projektleder på arrangementet.

”Det er netop sådan nogle arrangementer som i dag, hvor vi kan være med til at støtte op om folks ønsker om at få gang i deres egen forretning.”

Iværksætteri er subjektiv
Hvad der helt præcist er målet for en iværksætter er individuelt, hvis man spørger Maiken Juul. Nogen vil gerne tjene penge, men for andre handler det om noget andet.

Det, vi oplever hos kvinderne, er, at det ikke altid handler om penge. Det gør det for nogen, men der er også rigtigt mange, der er fokuserede på frihed og familieliv. Der er mange, der også gerne vil være en god mor og en god kone.”

Uanset hvad drømmen om iværksætteri er, er Maiken ikke bleg for at opfordre folk til at gøre det. Og hendes råd på vejen er enkle:

”For mig handler det om, at man som iværksætter skal sætte sig ned og overveje: Hvad er mine mål, hvad er mine drømme og så skal man bare gå efter det.”

 

Du kan læse mere om Female Go-getters på deres hjemmeside:  www.femalegogetters.com

Og du kan også finde flere informationer om, hvordan Erhvervshus Midtjylland kan være med til at hjælpe dig med dit iværksættereventyr på www.erhvervshusmidtjylland.dk.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close