Kultur/EventMusikNyhederTopnyheder

Lars Lilholt Band spiller hele Decameron live på facebook

Torsdag udkom bandets nye plade, som Lilholt skrev under den første nedlukning sidste år. Fredag kl. 20 spiller de hele den nye plade live ved en fri og gratis onlinekoncert.

Det er en noget anderledes pladelancering for et band, der ellers trives bedst med at komme ud og spille live for folket. Men eftersom Lars Lilholt skrev hele pladen isoleret i sit “værksted derhjemme på loftet” under sidste års første corona-nedlukning, er det vel nærmest passende at “Decameron” også får koncertdebut ved en coronasikker online-koncert.

“Det er jo i kraft af, at vi ikke kan komme ud og spille for folk, så prøver vi det her. Så spiller vi hele pladen. Folk går ind på vores sted på facebook, og der er et link. Så spiller vi hele pladen og fire ekstranumre til sidst i forhold til, at folk har skrevet ind med hvad de kunne tænke sig som ekstranumre. Det er jo en koncert der er fri og gratis, så alle kan gå ind og se den,” fortæller Lars Lilholt til minbynews.dk.

Titlen henviser til den italienske forfatter Boccacios mesterværk fra 1353 om ti unge mennesker fra den pestramte by Firenze der flygter ud på landet og isolerer sig. For at fordrive tiden, indtil de igen kunne vende tilbage til hverdagen, fortalte de hinanden historier.

“Sidste år 11. marts da Frederiksen lukkede landet, der sad jeg og så tv med min kone. Så måtte jeg vende mig om og sige: Lille skat, nu er du sgu fyringstruet. Så sagde hun: Nå, men så går jeg i haven. Og der har hun så været siden, men det er sgu godt nok, fordi så har vi levet af grøntsager,” fabulerer Lars Lilholt om tilblivelsen af Decameron, som den fødte fortæller han er.

Pladeomslaget på Decameron er i øvrigt en solsikke malet af Lars Lilholts hustru, så på den måde kom havearbejdet også med på pladen.
“Jaja, det tog hende lige nogle dage at lave det. Men så var også hun tilbage i haven igen,” griner han fornøjet.

Til gengæld er han ikke på nogen måder selv en havemand, så han gik i stedet op i sit lille lydstudie på loftet – eller “værkstedet” som han kalder det.

“Jeg gider ikke gå ud i haven. Så satte jeg mig deroppe med et tomt stykke nodepapir, en stemt Martinguitar og en kampklar computer. Og så ville jeg se hvad der skete, og der sad jeg hver eneste dag. Allerede på andendagen fik jeg en sms fra min bror Kristian, hvor der var vedhæftet en mp3. Han sagde: Nu sidder vi her og glor, jeg har en melodi her som du må få, hvis du vil betekste den. Og den melodi satte gang i min sangskrivning.”

Alt hvad han fik skrevet de næste tre måneder, gemte han i en mappe på computeren. Mappen døbte han Decameron.

“Jeg skrev bare Decameron fordi … ja fordi så regnede jeg med at jeg ville finde en dansk titel hen ad vejen. Men det gjorde jeg ikke, og nu hedder den så Decameron. C’et skal udtales som k … ligesom i Corona,” lyder forklaringen fra Lars Lilholt. Men titlen er på mange måder ganske passende. Pladen indeholder 11 historier, som han selv kalder mere personlige end nogensinde, skrevet under en mere eller mindre selvvalgt corona-isolation.

“Jeg endte jeg med at få skrevet tyve sange, og så indspillede vi den i august, hvor det hele lå lidt i dvale, så vi godt kunne gå i studiet. Ud af de tyve fandt vi elleve, som vi godt kunne spille ordentligt sammen, og det var rigtig fedt. Så det er lavet meget som et bandalbum, også for at holde sammen på et stort orkester, som er hårdt ramt af det her.”

Nu glæder han sig til at det forhåbentlig snart bliver muligt at komme rigtig ud og spille med bandet:

“Vi har det hele klar. I virkeligheden har vi en koncert 6. maj i Fredericia, hvis det passer og kan lade sig gøre. Jeg har en helt fyldt kalender med ting, der er udskudt fra sidste år. Så håber jeg, at jeg har fået min vaccination til den tid, for den vil jeg gerne have.”

Koncerten fredag starter kl. 20.00 og kan findes på facebooksiden for Lars Lilholt Band eller på dette link.

På facebooksiden er der også masser af videoindslag om tilblivelsen af pladen, blandt andet “Onkel Moustache”, som har melodi af Kristian Lilholt:

Relaterede artikler

Back to top button
x