Erhverv

Silkeborg bliver vært for europæisk outdoorkonference

I 2021 skal Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad - være vært for konferencen Outdoor Sports Euro’Meet, der samler europæiske outdoorbyer, forskere, universiteter, organisationer og andre outdoorinteresserede.

Europa har fået øjnene op for Silkeborg i det lille land højt mod nord, der løfter outdoor til langt mere end en turistsatsning.

– Vi er meget stolte over, at vi kan trække så stor og velanset en konference til Silkeborg. Det viser, at vores vision som Danmarks Outdoor Hovedstad har vakt international genklang og at Silkeborg – og Danmark – nu bliver anerkendt som en af de tunge drenge inden for outdoor, siger borgmester Steen Vindum.

Der bliver i alt plads til 250 deltagere, som kan glæde sig til oplægsholdere fra The European Network of Outdoor Sports (ENOS), forskere inden for outdoor-området, erhvervsfolk med fokus på outdoor, repræsentanter fra europæiske outdoorbyer, m.v.

Det er den første europæiske outdoorkonference på dansk jord. Konferencen kommer i alt til at vare 4 dage.

Fra turistsatsning til vision for velfærd

I 2017 udnævnte Silkeborg sig selv som Danmarks Outdoor Hovedstad. Det skete bl.a. på baggrund af kåringen som årets friluftskommune og som led i en markedsføringskampagne målrettet turister.

Det blev startskuddet til en større outdoorsatsning, der i dag har vokset sig til langt mere end et forsøg på at få flere turister til at besøge Silkeborg.

– Outdoor blev meget hurtigt noget, vi kunne samles om her i Silkeborg Kommune. Derfor har vi i byrådet gjort outdoor til en del af kommunens vision og arbejder for, at outdoor og bevægelse i naturen skal være en helt naturlig del af livet i vores dagtilbud for børn, skoler, plejecentre, botilbud. Vi skal have børn, der får jord under neglene og vores ældre skal mærke vinden i håret – også selvom bentøjet ikke dur længere, forklarer Steen Vindum.

At få flere til at bevæge sig i naturen er samtidig en markant del af outdoor-visionen. Derfor har Silkeborg Kommune bl.a. indgået et forpligtende samarbejde med DGI og DIF, der skal få flere til at bevæge sig og blive en del af det organiserede foreningsliv.

International interesse for Danmarks Outdoor Hovedstad

Siden 2017 har Silkeborg cementeret sin position som Danmarks Outdoor Hovedstad.

– Kort før jul var vi selv oplægsholdere på årets udgave af Outdoor Sports Euro’Meet i Portugal, hvor vi samtidig blev opfordret til at stille op til boardet med en række førende europæiske outdoorspecialister fra hele Europa. Her har vi nu en plads. Vi har haft besøg af en japansk delegation, der var inspireret af vores måde at arbejde på og så er vi blevet inviteret på besøg hos flere kommuner herhjemme i Danmark, fortæller John Bøgelund Frederiksen, Kultur- og Borgerservicechef i Silkeborg Kommune.

Relaterede artikler

Back to top button
x