112Nyheder

Fik ekstra bøde oveni trafikbøde for manglende kørekort

Man må ikke tiltale politibetjente "fucking svans" eller "klamme luder"

En 42-årig mand må til lommerne og finde 5.000 kroner ekstra frem oveni den bøde han i forvejen står til for at køre bil uden kørekort.

Han blev stoppet torsdag aften 23.38 ved Skottenborg i Viborg, og var så utilfreds med betjentene at han kaldte dem “fucking svans” og “klamme luder”.

Den slags udtalelser takseres efter straffelovens paragraf 121 om hån, skældsord eller fornærmelig tiltale mod personer i offentlig tjeneste, og straffen i førstegangstilfælde er 5.000 kroner samt en anmærkning på straffeattesten.

En 22-årig mand fra Møldrup blev også stoppet uden kørekort kl. 15.55 på Søndermarksvej, men formåede i modsætning til den 42-årige at holde sine frustrationer indenbords og slipper med en bøde for det manglende kørekort

Straffen for at køre uden kørekort er i førstegangstilfælde 1.000 kroner, hvis man bare har glemt at medbringe det, 7.000 kroner hvis man ikke har erhvervet eller generhvervet kørekort, eller en månedsløn hvis man kører bil i en frakendelsesperiode. I gentagne tilfælde risikerer man fængsel samt at få konfiskeret køretøjet.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE