NyhederVejr

Flere skybrud på vej mod Østjylland og Aarhus

DMI har varslet risiko for skybrud i Aarhus og Østjylland frem til frokosttid fredag.

Vejret kommer fra sydvest og har retning mod Aarhus, hvilket altså kan resultere i torden og regn, helt op til de 15 milimeter på under en halv time, der klassificeres som skybrud.

”Vi har et varsel ude for skybrud og torden gældende for Jylland og Fyn indtil middagstid. Derudover har vi en risikomelding ude for skydbrud og torden for store dele af Sjælland fra sidst på formiddagen og frem til i aften. Skybrud betyder, at falder mere end 15mm regn på 30 minutter.

Områder med regn- og tordenbyger er i nat blevet dannet over Nordsøen og Holland. Bygerne bevæger sig mod nordøst ind over Danmark. Det er dog usikkert, hvor kraftige de vil være, men fordi luften er meget fugtig, har vi et varsel og en risikomelding ude om skybrud og torden. Der kan forventes store lokale variationer i nedbørmængderne,” skriver meteorolog, Mette Tilgaard Zhang, på vejrtjenestens hjemmeside.

I går blev der flere steder på Sjælland registreret ”dobbelte skybrud”, hvilket altså betyder mere end 30 mm. på den halve time. To af stederne blev der målt over 40 mm. nedbør.

Resten af måneden står til at blive kølig og regnfuld, og det er ikke ualmindeligt for august måned. Sidste år registrerede DMI mere end 22 nedbørsdøgn, hvilket vi med et par smukke uger ikke når, men det samlede nedbør i perioden sidste år var 91 mm, hvilket altså stadig kan nås.

Hos DMI er der ingen tvivl om, at sommervejret er slut, og det danske efterår er startet, men hvor det rammer, er mindre sikkert.

”Omslaget til køligere vejr er ret sikker, men nedbørsmængderne og timingen af nedbøren er ret usikker. Fra tirsdag bliver vejrudviklingen noget usikker,” slutter de dagens syvdøgnsudsigt.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close