NyhederUddannelse

Flertal af forældre ønsker en skoledag uden skældud

Herskindskolen i Østjylland arbejder på at blive skældudfri. Rundspørge viser, at skole uden skældud generelt efterspørges af forældre

 

I sidste uge kom det frem, at Herskindskolen i Østjylland arbejder på at blive skældudfri. Siden har debatten om skældud i skolen spredt sig i medierne. En rundspørge, foretaget af foreningen Skole og Forældre, blandt ca. 900 forældre, viser, at to ud af tre ønsker en skældud-fri skole til deres barn.

“Skældud er ikke et pædagogisk redskab, men et magtgreb, der kan gøre børnene angste og ødelægge deres motivation for at gå i skole”, udtaler formand i foreningen Skole og Forældre, Rasmus Edelberg, i en pressemeddelelse, efter at foreningen har undersøgt forældres holdning til skældud i skolen.

“Vi skal tale om, hvordan vi kan skabe et godt undervisningsmiljø ved at forbedre relationen mellem elever og lærere, så børnene ikke oplever så meget skældud i skolen. Det er en kulturforandring vi skal have gang i. Det er ikke let, men en hver rejse starter med det første skridt, og det vil vi gerne hjælpe med” slår  Rasmus Edelberg fast.

 Forældre og Skoles undersøgelse viser, at seks ud af ti forældre vurderer, at der bliver skældt ud i deres barns klasse mindst et par gange om ugen.

66 procent af de adspurgte er interesseret i, at deres barns skole arbejder på at blive en skole uden skældud, og et flertal af forældrene kunne også selv tænke sig redskaber til, hvordan de som voksne undgår at skælde deres barn ud.

Skole og Forældre gennemførte undersøgelsen i juni 2021.

870 forældre til børn i folkeskolen deltog.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE