Erhverv

Foreninger vil være bedre til at rumme urolige børn

Samrådet for spejdere og foreninger med kirkeligt og politisk arbejde afprøver et nyt kursus i samarbejde med Holstebro Kommune for at blive bedre til at inkludere børn og unge med forskellige vanskeligheder.

Du kender det sikkert: Ungerne kravler på væggene og enkelte er helt oppe under loftet uden for rækkevidde. Halvdelen lytter efter, men kan ikke høre noget for de andres glade råb.

Nogle børn kræver lidt ekstra opmærksomhed, mens andre udfordrer de voksne til det yderste. Nogle har kun øje for, hvad der sker lige om lidt, mens andre skal have præsenteret en stram struktur for det hele i god tid.

Men fælles for både de rolige og urolige børn er, at de alle har behov for at føle sig som en del af det sociale fællesskab i foreningerne. Og det kræver nye redskaber til de frivillige aktivitetsledere.

Det mener Samrådet i Holstebro Kommune, som nu inviterer til kursusaften i samarbejde med Børn og Unge samt Sport og Fritid i Holstebro Kommune. Samrådets medlemsforeninger oplever, at det er blevet sværere at være frivillig aktivitetsleder i en tid, hvor de individuelle hensyn til både børn og forældre fylder mere og mere.

Får redskaber til arbejdet i foreningerne

Børn der har det svært, er en udfordring for foreningerne, uanset om de er udadreagerende, indadvendte, har det vanskeligt med at indgå i nye relationer eller har svært ved at afkode sociale normer. Så det handler både om at forstå og aflæse børnenes reaktioner, men også om at få helt konkrete redskaber til at hjælpe dem til at fungere bedre i fællesskabet.

Kurset hedder “De urolige børn og unge i foreningerne” og foregår 7. november, kl. 18.30 til 22.00 og 12. november, kl. 17.00 til 20.30 – begge aftener på Holstebro Bibliotek. Det er er pilotprojekt, hvor formålet er at klæde de frivillige bedre på til at håndtere og inkludere børn og unge med fx ADHD og andre psykosociale vanskeligheder.

– På kurset bliver du bedre rustet til at skabe gode rammer for gruppen, som du er frivillig leder for. Du får nye ideer, redskaber og materialer, der understøtter dit arbejde i mødet med de unge og deres forældre. Og så møder du også andre frivillige med samme udfordringer som dig, siger ressourcepædagog Anna Louise Morgenstern, der står for undervisningen.

Hun har stor erfaring med målgruppen og nævner som eksempel, at hvis aktivitetslederne bruger piktogrammer eller andre visuelle materialer, der gør aktiviteten nemmere at overskue, kan det være med til at give struktur for de urolige børn.

Kurset er gratis, og deltagerne får et kursusbevis.

Hvis indsatsen bliver en succes, er det planen at tilpasse kurset for interesserede idrætsforeninger.

Link til tilmelding 7. november

Link til tilmelding 12. november

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close