Kultur/EventNyheder

Forrygende fest for tilflyttere

På en helt almindelig grå onsdag aften fandt omkring 200 nye borgere vej til Black Box til den årlige Tilflytterfest. Her blev de budt velkommen med taler, underholdning, fællessang, gevinstudtrækning, spisning og input til oplevelser i kommunen.

Findes der en særlig folkesjæl i Holstebro? Er græsset virkelig grønnere på denne side af kommunegrænsen? Og hvad vil det sige at have Kulturen til forskel?

Det – og meget andet – kunne et par hundrede glade tilflyttere få en fornemmelse af til gårsdagens Tilflytterfest.

Trine Jakobsen styrede festen gennem et tætpakket program med indslag fra kultur- og fritidslivet, hvor der var appetitvækkere for både øjne og ører – og viden om Holstebro Kommunes særlige profil og trækplastre.

Tilflytterne fik et indblik i kommunens talentudvikling med musik, sang og dans fra Dansk Talentakademi. De fik inspiration til et aktivt fritidsliv samt gode eksempler og anekdoter om ’folkesjælen’ i Holstebro Kommune.

Der var kunstformidling om kulturbyen Holstebro. Der var naturvejledning om den mangfoldige natur fra Vesterhavet i vest til Limfjorden i øst. Og der var dans fra Black Box Dance Company, der er det eneste faste moderne dansekompagni i Jylland.

Hvorfor Holstebro?

”Man plejer at sige, at folk er klar til at flytte, når der sker store forandringer i familielivet, når det attraktive job er for langt at køre til, når du står foran studievalget, når den rigtige bolig lokker eller når du bare tænder på stedet – eller vinder i lotto.”

Sådan lød det bl.a. i borgmesterens velkomsttale til tilflytterne, som han opfordrede til at udfylde et spørgeskema om deres motivation for at flytte til kommunen. Hvorfor blev det lige Holstebro Kommune, I kom til?

Tilflytterne kunne også sætte nåle i et stort Danmarkskort, og dermed vise hvor de var flyttet fra. Denne aldeles uvidenskabelige planche over flyttemønstre viste, at de fleste kom fra nabokommuner som Herning, Struer, Lemvig og Ringkøbing-Skjern. Men der var også en del fra Aarhus og København, hvilket svarer meget godt til den officielle top 10 over fraflytningskommuner.

Bakker op om tilflytterne

Blandt sponsorerne til festen var – foruden kommunen – Holstebro Handelstandsforening, Vinderup Handelsforening, Musikteatret Holstebro, Nørre Vosborg og Hjerl Hede.

De havde i år doneret gevinster til Tilflytterfesten. Men det er faktisk ikke deres eneste bidrag til en god start i Holstebro Kommmune. Det er nemlig også handelslivet og kulturinstitutionerne, som bl.a. byder tilflytterne velkommen med rabatter og gratis fornøjelser i en særlig tilflytterpakke, som alle nye borgere kan hente på borgerservice.

Se flere tilflytterhistorier på flyttilholstebro.dk

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x