Helbred

Forsker fra Aalborg modtager støtte

Hjerteforeningen og Børnehjertefonden støtter ved årets forskningsuddeling hjerteforskningen med i alt 23 millioner kroner

Hjerteforeningen støtter hjerteforskningen med 21.898.000 kroner, og Børnehjertefonden støtter forskning i børnehjerter med i alt 1.250.000 kroner, samlet godt 23 millioner kroner. Forskningsstøtten er fordelt på tematisk forskning og forskning støttet af frie midler. Et af de støttede projekter fra den tematiske forskning stammer fra Aarhus.Fysioterapeut Barbara Cristina Brocki fra Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen, Aalborg Universitetshospital modtager 1.093.000 kroner til forskningsprojektet “Future Patient telerehabilitering efter TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation)”.

Rehabilitering efter ny hjerteklap
Patienter med en forsnævret aortaklap er typisk sårbare, ældre patienter, der også lider af andre sygdomme samtidigt. Patienterne tilbydes en skånsom operation, hvor den nye hjerteklap føres ind gennem lysken eller gennem spidsen af hjertet (TAVI).

Det er velkendt, at hjerterehabilitering efter operation med fysisk træning fører til, at færre dør, der er færre, der viser tegn på depression, ængstelighed og stress, og patienterne bedre kommer sig efter indgrebet ved at deltage i rehabilitering. Men det er uklart, hvor mange TAVI-patienter, der gennemfører rehabilitering. Manglende samarbejde mellem sygehuse og rehabiliteringscentre, patienternes motivation, transport og manglende individualisering har betydning for, hvor mange der gennemfører genoptræningen.

Barbara Cristina Brockis projekt undersøger, om telerehabilitering baseret på fysisk træning, der kan foregå i hjemmet på patienternes præmisser, har lige så god effekt for patienter efter TAVI, som telerehabilitering har vist sig at have ved rehabilitering efter iskæmisk hjertesygdom og hjertesvigt.

I alt modtager 29 forskningsprojekter på landsplan penge til deres forskning fra Børnehjertefonden og Hjerteforeningen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close