LivsstilNyheder

Fra NemID til MitID: Det kan blive en både dyr og bøvlet proces for nogle

Nyt digitalt ID kræver pas og smartphone med indbygget chip

Opdatering: Vi er blevet kontaktet af Digitaliseringsstyrelsen, der har oplyst at app’en virker med telefoner helt tilbage til iPhone 6, og at det er muligt at bestille en gratis kodeoplæser til svagtseende og en kodelæser til dem, der ikke har mulighed for at bruge NFC-chip og app.

MitID er næste generation NemID. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er, når du fx logger ind på din netbank, tjekker årsopgørelsen eller har brug for at skrive under digitalt. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til.

MitID indfases i løbet af 2021 og 2022, og imens fungerer både NemID og MitID sideløbende. Derfor er det vigtigt, at du beholder dit NemID, også efter du har fået MitID.

Efter planen vil overgangen ske over en længere periode, og de første brugere forventes af kunne få MitID fra september 2021. Når det er din tur til at få MitID, vil du modtage en besked fra din bank. Beskeden får du enten i din net-/mobilbank eller i Digital Post – og ingen andre steder. Det betyder, at du skal være logget ind på din net-/mobilbank for at kunne se beskeden. Der er mange, der skal have MitID, og derfor kan der godt gå noget tid, før det bliver din tur – måske bliver det først i 2022.

Tålmodighed er imidlertid ikke det enste danskerne får brug for, i forbindelse med indførelsen af MitID.

For at kunne aktiveret MitID kræves et gyldigt pas, hvilket ikke alle har.

Er man typen, der nyder at tilbringe ferien i Danmark, og derfor ikke har et pas, udstedt efter 1. januar 2012, liggende i skuffen, er det ikke muligt at installere det nye MitID.

Det samme gælder, hvis man ikke har en smartphone med indbygget NFC-chip. For iPhones vil det sige iPhone 7 eller nyere. De fleste Android-telefoner har i dag en NFC-chip.

Det kan således blive både dyrt og bøvlet for nogle forbrugere at skifte NemID ud med MitID.

Minbynews har kontaktet MitID support og spurgt ind til, hvad man som borger skal gøre, hvis man f.eks. ikke har et pas af nyere dato.

De svarer følgende:

“Hvis du ikke har et gyldigt, dansk pas, kan du ikke opdatere dine ID-oplysninger digitalt. Når du ikke har mulighed for at opdatere ID-oplysningerne digitalt, skal du blot vente, til du hører nærmere. Du vil senere modtage ny information om, hvad du i stedet skal gøre, når det bliver din tur til at få MitID. Dit NemID og NemID Nøgleapp fungerer stadig selvom du ikke får opdateret dine ID-Oplysninger:”

Så har du ikke et pas ved hånden, eller er du træt af at skulle investere i en ny telefon, blot for at kunne få MitID, så er budskabet: Vent venligst.

 

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE