112Forside GallerierForside SekundærNyheder

Fugleinfluenza: 9000 fjerkræ aflives nord for Viborg

En fjervildtbesætning ved Løvel nord for Viborg på 9000 fugle bliver nu slået ned, efter der er blevet fundet fugleinfluenza i besætningen. Der er tale om gråænder og fasaner, og aflivningen skal sikre, at smitten ikke spredes yderligere.

Der er tale om den meget smitsomme H5N8-influenza, der tidligere er blevet fundet to andre steder i Danmark.

“Vi afliver den smittede besætning for at forebygge smittespredning og opfordrer fjerkræavlere i hele landet til at beskytte deres fjerkræ mod vilde fugle med overdækning og tag, lyder det fra souschef, Tim Petersen, i en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen, der blev sendt ud 1. januar.

42 personer fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland og otte køretøjer assisterer med aflivningen, der foregår over de næste dage.

Den smitsomme sygdom bekæmpes blandt andet ved at slå besætningerne ned, og gennem nogle restriktionszoner, én på tre og en på ti kilometer. Indenfor disse er det nu forbudtt at sælge æg og flytte æg, høns og andet fjerkræ, uden tilladelser fra Fødevarstyrelsen.

Ejere af hobbyfjerkræ og -fugle, der befinder sig indenfor trekilometerzonen, skal endvidere registrere deres dyr inden otte dage.

H5N8 er meget smitsom blandt fugle, men den smitter ikke blandt mennesker.

 

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close