Betalt indhold

Gode råd til at slippe af med din ligtorn

Dette indhold er sponsoreret

Ligtorne er en udbredt lidelse blandt vores befolkning, som til tider nemt kan forveksles med vorter, da de minder rigtig meget om hinanden. En ligtorn defineres som hård hud, der opstår over tid på fx tæer og knyster, der oplever gentagende gnidning og overbelastning – fx i et par sko, der klemmer. De kan dog også opstå på hænderne. Med tiden vil den hårde hud udvikle korn, som presser ind mod huden og giver en stikkende fornemmelse som en torn i foden – deraf ordet ligtorn.

Sådan kan du sikre en effektiv behandling

Der findes i dag et stort udvalg af effektive midler til behandling af ligtorne – heriblandt både blødgørende plastre, ligtornspenne og aflastende filtringe. Når du skal slippe af med din ligtorn én gang for alle, foregår behandlingen i flere skridt:

  • Først og fremmest skal du blødgøre din ligtorn med nogle af de ovennævnte midler – gerne efterfulgt af et lækkert fodbad, der gør huden ekstra blød.
  • Dernæst skal du beskære din ligtorn nænsomt med en lille skalpel, som du kan købe på apoteket. Hvis du ikke er glad for bruge en skalpel, kan du bruge en fodfil eller pimpsten.
  • Du skal gentage behandlingen med jævne mellemrum, til du er sluppet helt af med din ligtorn.

Husk at forebygge mod ligtorne i fremtiden

Ligtorne har det med at komme igen over tid. Men heldigvis er der mange gode råd at hente, så du kan forebygge at nye ligtorne vil danne sig. Fx kan det være en god idé at kigge nærmere på det fodtøj, som du bruger. Måske er det tid til at prøve nogle nye sko af, eller lade fødderne få luft ved at gå mere bare tæer derhjemme i fritiden? Mulighederne er mange, og du må derfor prøve dig lidt frem og se, hvad der virker bedst for dig.

 

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close