Nyheder

Godt vejr og længere åbningstider til Snapsting

Udsigterne for årets Snapsting bliver bedre og bedre, mener lederen af årets fest i Viborg

Der er kun en lille uges tid til at årets Snapsting i Viborg skydes i gang, og med de seneste genåbningsplaner og en lovende vejrudsigt er projektleder Henrik Hauritz fra Viborg kommune endnu gladere i dag, end han var igår.

“Det bliver så skønt. Vejrudsigten ser fornuftig ud så længe øjet rækker, og det betyder meget at vi kan starte op i tørvejr, så folk ikke skal gå våde hjem,” siger Henrik Hauritz torsdag eftermiddag, hvor der også er kommet gode nyheder fra Christiansborg.

“Det håber vi da. Vi er nødt til at tage det forbehold, at et er hvad de kære politikere sidder og beslutter midt om natten, noget andet er hvad der helt konkret kommer til at stå i de retningslinjer, der kommer i bagenden af det. Men det vi ser ind i er, at vi får nogle åbningstider, der ser til den gode side, og så ser det også ud som om, de forbistrede mundbind ikke er noget vi skal rende og døje med. Det er de store ændringer vi kan se lige nu, så vi er glade og tilfredse i dag,” siger projektlederen.

Stadig adgangsbegrænsning og coronapas
Som det ser ud lige nu, så bliver der stadig adgangsbegrænsning til festpladserne på Nytorv og ved domkirken, og der vil stadig være guider, der skal bede om at se coronapas inden man får lov til at komme ind. På Nytorv er der en zone til 500 mennesker, og ved domkirken vil der være to zoner á 500, altså 1.000 mennesker i alt.

Men i princippet kan man også stå uden for hegnet og følge med.

“Ja, det er jo i princippet alles ret at gå en aftentur og stoppe for at lytte til noget musik. Det er der sikkert mange der vil gøre og det må de også meget gerne, men det er lidt en balance. Der må heller ikke komme for mange, og de må ikke stå for tæt, for så har vi en forventning om, at der kommer nogle betjente og fortæller, at det skal vi lige have justeret,” siger Henrik Hauritz.

Kun de sidste to af Danmarks indledende kampe på storskærm
Den officielle fest skydes i gang på Nytorv 18. juni kl. 16.15 med tale af borgmester Ulrik Wilbek, inden Mek Pek Party Band tager over på scenen, men allerede dagen inden inviterer Snapsting på EM-bold med Danmarks kamp mod Belgien på storskærm. Også kampen mod Rusland 21. juni vises på Nytorv, mens den førstkommende kamp mod Finland denne lørdag ikke er en del af programmet.

“Nej, det er vi simpelthen ikke klar til, og så koster det en formue at leje en storskærm, og rettighederne skriger til himlen. Til fodbold er der kun plads til 200 – det er på grund af rettighederne, for hvis der er over 200 er det en helt anden pris, som jeg slet ikke tør tænke på,” lyder det fra Henrik Hauritz.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close