Forside SekundærNyhederTech

Google Nest Audio overrasker på flere parametre

Når Hi-Fi ikke længere er et krav, er der mange andre parametre, som Smart Højttalere kan score - måske billige - point på. Vi anmelder Google Nest Audio.

Det bliver en god aften, når roen har sænket sig over huset, der er en god whisky i glasset, og aftenens udvalgte LP ligger og snurrer på pladespilleren. Det er også en god aften, når taget letter, bordet er fuld af bajere, og dakke-dakken kører på mobiltelefonen.

Det kommer helt an på, hvem du er.

For nogen er lyden det eneste, der tæller. For andre er det ligemeget. Så længe du kan høre ét eller andet, du kan synge med på.

Og midt i grænselandet, er der alle de andre. Der gerne vil have mere end lyden af en basløs basgang, men som bliver helt trætte, når de skal høre om guldindholdet i kabler og vibrationsforplantninger i trægulve.

For alle vi andre er der heldigvis masser af muligheder for at komme til at høre vores musik i ordentlig – eller i det mindste ordentlig nok – kvalitet, hurtigt, nemt og til en overkommelig pris.

En af disse er smartspeakeren Google Nest Audio.

Smarte højttalere
Nest Audio er Googles nye udgave af deres Google Home-smartspeaker, der blev introduceret tilbage i 2017. Dengang fik højttaleren hug for en halvsløj lyd og for de begrænsninger, der var på håndteringen af SmartHome-integrationen.

Designet var også en smule underligt, og efter nyhedens interesse var falmet, var der ikke ret meget charme at hente over at have den stående i rummet.

Google kan dog ikke kritiseres for ikke at tage imod feedback, og den nye udgave har indhentet det tabte på stort set alle parametre.

Er den smart?
Ja. Efter at have prøvet Google Nest Audio, har jeg ikke oplevet, at der er dele af mit normale Smart Home-setup, som den ikke har kunnet håndtere. Stemmegenkendelse kan give knuder. Nogle gange virker det som om den bare ikke VIL høre, hvad jeg siger.

Og det er en meget nyt fornemmelse at vide, at det faktisk kan bære frugt at råbe af sin teknologi.

I forbindelse med musikken, kom udfordringen i at stemmestyringen jo reagerer på danske kommandoer. Så kan det være svært at få den til at spille fx. When The Levee Breaks med Led Zeppelin på, uden at den prøver at omdanne ordene til den nærmeste danske pendant.

Heldigvis kan man indstille den til at registrere både danske og engelske kommandoer, og det giver den en markant bedre forståelse. Også selvom du taler til den på dansk, og det kun er numre og navne, der er engelske.

Spiller den godt?
Nest Audios størrelse gør det umiddelbart svært at tro på, at der er mulighed for at lave høj lyd. Særlig hvis det skal være højt også. Men det er en gedigen sag, der har noget vægt bag sig. Og efter at have sat den op, viser det sig hurtigt, at lyden faktisk er ganske acceptabel.

Det er ikke Hi-Fi lyd, men det er der heller ingen, der forventer. Højttaleren kører musikken ud via Spotify eller en anden musiktjeneste, og som sådan er det en god match.

Størrelsen (17,5 cm x 12,4 cm x 7,8 cm.) sætter naturligvis sine begrænsninger, men lur mig om ikke, den stadig godt kan lande en klage fra en emsig nabo en sen lørdag nat. Det er overraskende, hvor højt man kan spille, uden at lyden forvrænger.

Hvis du vil sætte trumf på, anskaffer du dig en ekstra og parrer dem i stereo-mode. Det løfter oplevelsen markant, og med den rigtige placering, kan du udnytte stereo-effekterne bedre, end med en enkelt.

Hvordan ser den ud?
Helt ærligt, så er jeg ret vild med designet. Google Nest Audio fåes i flere forskellige farver, hvor både en koksgrå og en lidt lysere giver mange muligheder for at placere højttaleren et sted, hvor den nemt kan falde i med andre ting.

Og hvis den alligevel får en prominent placering, hvilket godt kan være nødvendigt for højttalere, så er den stilet nok til ikke at stikke meget ud.

Hele højttaleren er beklædt med stof, og de fire lys, der markerer, hvorvidt du kommunikerer med højttaleren er gemt bag dette stof. Det giver en god helhedsoplevelse.

Så hvad er dommen?
Som sagt er højttalere som Google Nest Audio ikke for alle. Men i en tidsalder, hvor streaming er den måde, mange lytter til musik, har Google skabt en velfungerende løsning, der er nem at bruge og sætte op. Som fungerer efter hensigten og som er absolut konkurrencedygtig, når det handler om prisen.

Lyden er bedre end jeg havde turdet håbe på. Faktisk meget. Særligt når der køres i stereomode, med to højttalere, bliver kvaliteten ligefrem småimponerende. Det fordobler naturligvis også prisen.

Jeg tror godt, du kan finde en Bluetooth-højttaler, der kan spille lige så godt, og endda også bedre. Men prisen på normalt 799 kr. er svær at matche. Samtidig får du ikke smart-funktionaliteterne med. Men det er jo en opvejning af af personlige behov.

Hvis du gerne vil kunne tage din højttaler med på farten, så lad være med at købe en Google Nest Audio. Den kræver strøm fra et stik i væggen.

Har du derimod ingen intentioner om at tage musikken ud i verden, og er du villig til at bede om det samme nummer et par gange, hver gang mere udtalt end det første, så er Google Nest Audio noget for dig.

★★★★☆

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE