MotorNyheder

Grøn omlægning kan koste bilejere 5.300 kr. om året

Elbilskommisionen har i dag fremlagt deres anbefalinger til, hvordan Danmark kan få omlagt bilparken til mere grønne og miljørigtige biler. Kommisionen har set på, hvordan vi her i landet kan få 1 million flere nul- og lavenergibiler i løbet af de kommende år.

Det kan få store konsekvenser for dem, der vælger at beholde deres aldrende benzinbil helt frem til 2030. For der skal findes 5,7 mia. kroner i statskassen, hvis gildet ikke skal betales af bilejerne selv.

Nogle af de anbefalinger, der er med i kommissionens rapport går på at øge registreringsafgifterne i forhold til udledningen af CO2. Det kan være helt op til 1.200 kr. per gram ved biler, der udleder mere end 125 gram per kørt kilometer.

Et andet bud er vejafgifter, der er afhængige af bilens motortype, ligesom yderligere afgifter på benzin og diesel også kan være med til at finansiere omlægningen.

I takt med, at man justerer ved afgifterne på grønne biler og elbiler, vil afgiften på konventionelle brændstofsdrevne biler opleve en stigning, for at opfordre danskerne til at vælge miljørigtigt.

Målet om 1.000.000 biler nåes via en kombination af alle disse tiltag, og såfremt hele pakken skal betales af bilejerne, kan det altså ende med en ekstraregning på 5.300 kr. om året.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x