ErhvervGolfNyhederTopnyheder

HimmerLand tager kampen op med Club La Santa

Golf vil stadig være i fokus i HimmerLand, men en lang række nye byggeprojekter skal være med til at gøre stedet attraktivt for alle danskere uden for sæsonen.

Ny multihal med plads til håndbold, badminton, koncerter, foredrag og meget mere. 29 nye værelser og ekstra kærlighed til en af landets bedste golfbaner er blot nogle af de tiltag, der, sammen med en massiv indsats på service, mad og drikke, skal være med til at gøre HimmerLand endnu mere attraktivt for et nyt segment af gæster. Og stadig holde fast i dem, der er kommet der længe, for at spille golf.

Direktør for HimmerLand, Mark Bering, er født i København, men han har boet længe nok i Jylland til at vide, at man ikke behøver råbe ud til verden, at man vil være de bedste, men i stedet skal lade handlingerne tale deres eget sprog.

”Vi er vanvittigt stærke,” kan han lokkes til at sige, og når målet er at konkurrere med Club La Santa, kan det være nødvendigt at have høje ambitioner. For Mark Bering, er der dog andet end bare store drømme bag planen, der gør, at han ikke ser det som nogen umulig opgave.

”Vi kan ikke gøre det på vejret, men vi kan på alle de andre punkter.”

Europa-tour og helårshygge
Og de punkter, er der nok af. Tidligere på måneden kunne vi her på Min By News fortælle, at den prestigefyldte golfturnering, Made in Denmark, skifter navn til Made in HimmerLand, og til maj kommer Europa-touren i Golf forbi Mark Berings bane.

Det stiller krav, og derfor er HimmerLand nu begyndt at bygge om i stor stil og for et beløb, som Lars Larsen, der overtog stedet i 1987 ville have betragtet som værende mere end, hvad der kan kaldes fornuftigt. Men der er en plan med de mange nye tilføjelser.

HimmerLand vil nemlig fremover satse mere på at trække folk til hele året. Også uden for golfsæsonen.

”Vi vil egentlig gå fra at være et sted, som har 90% belægning fra midten af april til slutningen af september, til at være et helårssted. Det har vi arbejdet på i to år, og det er vi kommet rigtigt langt med,” fortæller direktøren.

Godt begyndt bliver helt fuldendt
De to år er dog ikke nok, og arbejdet fortsætter med en række nye byggeprojekter. Heriblandt en multihal med plads til håndbold, badminton og andre sportsgrene, der også kommer til at lægge lokaler til koncerter og foredrag. Oveni anlægges der tennisbaner og fodboldbaner, og hotelfløjen udvides med 29 nye værelser. Samtidig renoveres HimmerLands tre restauranter, og bowlingbanerne og træningscentrene flyttes.

Mark Bering. Direktør / CEO – HimmerLand – Foto: © Lars Horn / Baghuset.

For Mark Bering handler det dog ikke kun om de fysiske rammer.

”Vi vil gerne sørge for, at hver gang man kommer her, så bliver det en oplevelse. Uanset hvad du kommer her for. Hvis det er at bo på hotelværelse, spille golf, bowle eller gå en tur i spaen, så skal man gå herfra med den oplevelse, at man har fået mere, end man har betalt for.”

Oplevelser skabt med kærlighed
I hans optik er en god oplevelse lige så afhængig af, at de mennesker, der giver den, har fokus på service og kvalitet. Og derfor har en af de største opgaver været at tiltrække de rigtige mennesker til de rigtige pladser.

”Vi har fået Daniel som køkkenchef. Ham har jeg tyvstjålet fra Musikkens Spisehus, og jeg vidste godt, at det var ham jeg ville have, allerede inden jeg startede her. Men det har taget lidt tid at overtale ham. Så har vi hentet Mette ind, der er tidligere restaurationschef fra Scheelsminde, og Elisabeth, der blev kåret som Årets Kokkeelev to år i træk, er vores nye kreative ansvarlige.”

Oveni er holdet blevet yderligere udbygget med endnu en restaurantchef fra Fusion i Aalborg og to sommelierer. Det er et hold, Mark er helt overbevist om, vil komme til at levere den standard, som han efterlyser til den vision, han har for stedet.

Alle skal kunne være med
”Vi er bare et helt andet sted, madmæssigt og servicemæssigt, end vi nogensinde har været før. Jeg kender mere eller mindre alle steder, der ligger i Nordjylland, og jeg ved godt, at det er store ting at sige, når der ligger Ruths og Svinkløv, der har nogle rigtigt dygtige mennesker. Men jeg synes, at vi samlet set, med det team vi har lige nu, er sindssygt stærke. ”

Selvom målet er at skabe en masse nye rammer for gæsterne, der har et meget højt niveau, betyder det ikke, at HimmerLand ender som et af de steder, der ligger udenfor den gennemsnitlige danskers økonomiske formåen.

”Alle de her ting skal hænge sammen og gøre, at det bliver et fedt sted at komme. Men det skal også være noget, alle har råd til. Lige nu kører vi ni retter til 595. Det er med vilje, at det ikke er ni retter til 1595. Det skal være et sted, hvor alle har råd til at komme.”

Beholder fokus på golf
Med i planen for ”det nye” HimmerLand, er naturligvis også en ordentlig omgang kærlighed til den golfbane, der er årsagen til at stedet overhovedet findes. Oprindeligt blev stedet grundlagt i 1979 som HimmerLand Golf & Country Club, og selvom der siden er kommet hotel til, og der i de næste år bliver bygget mange andre ting til, vil golfen stadig være i centrum.

”Vi ville slet ikke være her, hvis ikke det var for golfen. Vores golfbaner er af en ekstremt høj kvalitet, og dem skal vi blive ved med at bygge på, så vi holder den høje niveau. Det skal blive ved med at være hjertet her,” forklarer Mark Bering.

Som led i de nye tilføjelser, bliver der hævet tee-områder og arbejdet med banerne, men der er også budgetteret med en ny Greenkeeper-gård, som skal gøre det nemmere at vedligeholde banerne, så de hele tiden lever op til de standarder, der får Europa-touren til at komme og spille på dem.

Bedste fra begge verdener
Ønsket om at skabe et familiested med masser af aktiviteter, som alle har råd til at besøge, kan ifølge Mark Bering sagtens kombineres med driften af en golfbane dedikeret til dem, der stiller krav til kvalitet.

”I år har været den bedste sommer, vi nogensinde har haft. Der var helt fyldt med mennesker. Og mange af dem, der har kommet her i rigtigt mange år for at spille golf, var faktisk de første, der kom og sagde, at det var simpelthen så dejligt at se, at der var fyldt med mennesker alle steder.”

Hele projektet er sat til at være færdigt i 2022, men de vil blive taget i brug i takt med, at de enkelte ting bliver bygget færdige.

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close