Livsstil

Vellykket familiekoncept fortsætter i Ulfborg

Syv idrætsuvante børnefamilier i Vinderup fik i foråret motion, sund kost og nye bekendtskaber ind i deres hverdag. Nu fortsætter projektet Familie-Fællesskab-Fritid i Ulfborg til september.

Det kan være en stor omvæltning at melde sig ind i foreningslivet. Især for idrætsuvante familier, der ikke har netværk og sociale relationer via foreningslivet.

Det forsøger projektet Familie-Fællesskab-Fritid at afhjælpe ved at integrere interesserede familier i det lokale foreningsliv. Bag projektet står Holstebro Kommune og DGI Vestjylland med støtte fra Sundhedsstyrelsen.

Stor begejstring hos familie i Vinderup

Familien Stabel var en af familierne i Vinderup, og far Jens udtrykker stor begejstring.

– Dette projekt har hele pakken, og det har været helt fantastisk for os. Vi kan tage direkte fra arbejde til dette forløb, som indeholder både motion og aftensmad. Vi glæder os hver gang, vi skal afsted, og vi går derfra med et smil hver gang, siger Jens Stabel.

Jens og resten af familien var i foråret en del af et 18-ugers forløb i Vinderup, og til september er det familier i Ulfborgs tur til at blive hjulpet godt på vej.

Søger op til 10 familier

Der er opstart tirsdag d. 10. september 2019, og forløbet kører til og med d. 28. januar 2020. Familierne mødes i Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg hver tirsdag, hvor der vil være aktiviteter kl. 17.30-18.45. Herefter står menuen på aftensmad, som ligesom alt andet er gratis for familierne.

Holstebro Kommune og DGI Vestjylland søger op til 10 familier i Ulfborg, og man kan tilmelde sig på www.holstebro.dk/fff eller ved at kontakte koordinator Michael Laursen på 92 43 53 73.

Fakta om Familie-Fællesskab-Fritid:

  • Familie-Fællesskab-Fritid indgår i Holstebro Kommune visionsaftale i samarbejde med DGI og DIF. Formålet er at få flere til at bevæge sig samt understøtte foreningslivet i at skabe gode rammer for bevægelse.
  • Baggrunden for, at Holstebro Kommune er blevet visionskommune, er DGI og DIF’s fælles vision ”Bevæg dig for livet”, hvor målsætningen er, at 75 % af danskerne skal være fysisk aktive i 2025, og 50 % skal være fysisk aktive i en forening. Den vision bakker Holstebro Kommune op om og indgår med visionsaftalen et forpligtende samarbejde med DGI og DIF de kommende fem år som ”Bevæg dig for livet” Visionskommune.
  • Familie-Fællesskab-Fritid er støttet af Sundhedsstyrelsen, og der er derfor fokus på anbefalinger fra netop Sundhedsstyrelsen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
Close
Close