Uddannelse

Elever lærer at planlægge, organisere og yde service på landsbymarked

Børn kvitter normal undervisning og bliver dygtigere på en anden måde, når Staby Skole og Børnehuset Lærkereden inviterer hele byen til marked, 30. august

Skoleelever kan lære at regne på tavlen i klasseværelset, men de kan også træne i regnestykker ved at give byttepenge korrekt tilbage. Staby Skole tager på fredag den 30. august matematik i praktisk anvendelse. Også en række andre skolefag skal afprøves i virkeligheden. Det sker, når Staby Skole og Børnehuset Lærkereden i Staby holder markedsdag.

 

Den normale undervisning er indstillet på fredag. I stedet skal eleverne planlægge og stille op til markedet. Meget skal organiseres.

 

Børnene skal stå i boder og have ansvar. De skal betjene folk fra byen og yde service.

 

– Det er der alt sammen meget læring i, siger skoleleder Lene Ettrup.

 

Fællesskab og sammenhold

 

I Staby ligger markedspladsen tæt på skolen. I boderne kan gæsterne købe kaffe, kage, is, juice og ting fremstillet af børnene. Desuden afvikles der et lille dyrskue.

 

– Eleverne får lov at vise de dyr frem, som de er stolte af. Det vokser de af, siger Lene Ettrup.

 

– For eleverne er der meget fællesskab og sammenhold i markedet. Forældre, bedsteforældre og andre fra Staby-området besøger markedet. Vi åbner op for lokalområdet. Det er vigtigt for os, at skolen og børnehuset er tæt på vores omverden.

 

Elever bestemmer over penge

 

Halvdelen af overskuddet ved markedet går til et velgørende formål. Det er elevrådet, som vælger, hvem der skal tilgodeses.

 

Den anden halvdel af pengene bruges på en fælles oplevelse for alle på Staby Skole og i Børnehuset Lærkereden. Det kommer til at ske senere på skoleåret.

 

– Staby Marked har været holdt i en række år. Det er blevet en tradition. Eleverne glæder sig. Gode traditioner er også vigtige for en skole, siger Lene Ettrup.

Foto fra en tidligere markedsdag i Staby

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close