Helbred

Center for Sundhed afprøver ny event for unge

Ung.Sund.Nu er en event, der skal bringe unge tættere på kommunens sundhedstilbud i Center for Sundhed. Den 3. oktober, kl. 15.00 -17.00 er der udfordringer til både hjerne og krop med test, konkurrencer og præmier for de 13-25 årige.

Kan du score, når du er fuld? Hvor klimavenlig er din mad? Hvem ruller hurtigst med kondom? Kan man få hjælp anonymt over chat? Er du til snus eller fornuft?

Sådan lyder nogle af spørgsmålene og udfordringerne til ungeeventen i Center for Sundhed. Her kan de unge teste deres sundhed, smage på nye vaner og få kendskab til kommunens forskellige sundhedstilbud til unge.

Der har været, og er stadig, mange rundvisninger i det nye Center for Sundhed. Med denne event vil sundhedshuset gerne sætte særligt fokus på de unge ved at invitere dem til et par sjove og aktive timer.

Der er både hjælp til fysisk, mental og seksuel sundhed, hvis du er ung i Holstebro Kommune. Men det er langt fra sikkert, at alle unge ved, hvad der er på hylderne, og hvor man søger hen, lyder forklaringen om baggrunden for eventen, som er et alternativ til den normale rundvisning.

Har du ondt i tænderne eller ondt i livet?

Eventen henvender sig til en bred målgruppe af unge og viser derfor hele paletten af sundhedshusets ungetilbud. Lige fra at du kan få rettet dine tænder til rådgivning, når der er en baby på vej.

Målet er at flere unge bliver bevidste om, at Center for Sundhed er fyldt med tilbud for alle aldre – og i høj grad for unge. Der er ingen tilmelding til eventen, som er et pilotprojekt på tværs af sundhedsområdet og ungeområdet. Unge fra Lemvig og Struer kommuner er også velkomne.

Dagen bliver festlig, men er ikke kun fis og ballade. Alvorlige emner som stress, angst, spiseforstyrrelse og selvskade er også med i programmet.

Når eventen spørger “Kender du en, der har ondt i livet?” kan det både være den unge selv eller en af deres klassekammerater, det handler om. Den viden om centrets tilbud, som de unge får til eventen, kan de dele med deres venner, og det har også en stor værdi.

Læs mere på www.centerforsundhedholstebro.dk

Ungetilbud i Center for Sundhed:

  • Sundhedsfremme og Forebyggelse – rygestop, kost, bevægelse og sundhedssamtaler
  • Psykologkontakten – gratis anonym rådgivning, chat, misbrugsproblemer, selvskade og spiseforstyrrelser
  • Børn & Unge – åben anonym rådgivning u. 18 år, De Utrolige År for unge mødre/fædre
  • Psykiatrien i Nordvest – sociale akuttilbud, samtaler, NADA
  • Specialtandlæge – tandretning
  • Kondomeriet
  • Den kommunale tandpleje
  • SIND
  • Bedre Psykiatri
  • Holstebro-Struer Donorkorps

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close