HestesportNyhederSport

700 heste står og stamper i boksen før starten

Omkring 700 heste vil befinde sig i MCH Messecenter Herning de næste fem dage, hvor der afvikles internationalt spring- og dressurstævne med deltagelse af ryttere fra 24 nationer

– Langt størsteparten af de 700 heste, som er tilmeldt stævnet, er kommet på plads i deres bokse, fortæller en af arrangørerne bag Longines FEI World Cup i Herning, Casper Cassøe. MCH vil i de kommende dage være hjemsted for hestekræfter i millionklassen, og de gode forhold i messecenteret betyder, at flere internationale profiler gerne tager deres firbenede topatleter med til Herning.
– Det er gået stille og roligt med at få hestene på plads, fortæller Cassøe, der glæder sig over, at der er en god stemning i staldene, og de første konkurrencer er gået i gang inde i Jyske Bank Boxen. Interessen fra publikum kan arrangørerne heller ikke klage på, billetsalget ligger lige nu 10-15% over sidste års salg. Og så er det dog kun i Jyske Bank Boxen, der skal betales indgangsbillet fra fredag til søndag, det er gratis at komme ind i Blue Hors Arena M, hvor der afvikles både spring- og dressurklasser alle dage, ligesom 70 udstillere er i fuld gang med at sætte deres stande op og fylde dem med de lækre sager, som enhver hesteejer ikke kan stå for.

Tina Lund fra Dubai til Herning
En af de hjemlige springryttere i A-truppen, Tina Lund, har været på en lang rejse fra sit hjem i Dubai for at komme til start i Herning. Hun glæder sig til at komme i konkurrence i det midtjyske: – Det er lang tid siden, jeg sidst har redet stævne i Herning, jeg har ikke prøvet at ride i Boxen, så det glæder jeg mig til, indleder hun. Tina har redet stævner i Dubai de seneste uger, så hendes heste der får en tiltrængt pause, mens hun er i Danmark. Hun har indledt et samarbejde med den sjællandsk baserede konkurrencestald Riders Cup, ejet af Glen Nielsen, og det er heste fra den stald, som Tina har med i Herning. Hun vurderer, at hun nok ikke kommer til at vinde, men hun glæder sig alligevel til at komme til start i Herning. Hun er også kommet hjem for at holde møde med landstræner Bo K. Møller, så hun kan få lagt en god plan for sin stævnedeltagelse i Europa forud for den kommende sæson.

Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack er blandt deltagerne i Longines FEI World Cup i dressur. Foto: Ridehesten.com

En vild rutsjebane af følelser
Det store trækplaster ved stævnet er kvalifikationen til den verdensomspændende dressurturnering: Longines FEI World Cup, hvor finalen afvikles i april 2020 i Las Vegas. 22 internationale topryttere er tilmeldt denne klasse, som afvikles lørdag og søndag, hvor det er søndagens kür (ridning til selvvalgt musik), der giver point i turneringen.
Sidste år blev det til en populær dansk sejr til Daniel Bachmann Andersen og avlshingsten Blue Hors Zack. Daniel, 29 år, rider for den store hingstestation og konkurrencestald Blue Hors ved Vejle, og han ser frem til at forsøge at gentage sejren i Herning på søndag. Om sidste års sejr fortæller han:
– Først og fremmest var det lidt af en rutsjebane af følelser, for alle havde forventninger til Zack og mig, men vi havde lidt uoverensstemmelser i Grand Prixen (lørdagens konkurrence), og vi blev kun 3’er. Jeg fik reflekteret og fik tunet ind på det rette mindset inden küren.
– Det er en fantastisk fornemmelse, når publikum i Boxen klapper en op ad den sidste midterlinje. Det er virkelig fedt og giver et sus, fordi det jo er en tilkendegivelse fra publikum, når man har haft en god tur. Det kan man godt blive lidt høj af og ønske sig, men man skal bare altid først og fremmest have selve præstationen for øje og ikke blive for resultatfikseret. Jeg prøver at fokusere på at forbedre min præstation. Jeg glæder mig vildt til at ride i Boxen igen. Det danske publikum er helt specielt, og alle danske ryttere får bare så stor opbakning, slutter han.

World Cup Herning i tal
  • 2 konkurrencebaner i Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M
  • 65 udstillere
  • 250 frivillige
  • 400 ryttere forventet
  • 700 heste forventet
  • 720 siddepladser i Blue Hors Arena M
  • 4.225 siddepladser i Jyske Bank Boxen
  • 20.000 besøgende i 2018
  • 2.000.000 kr. i samlet præmiesum

World Cup Herning kan opleves fra i dag den 16.-20. oktober i MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen.
Læs mere om arrangementet på www.worldcupherning.dk og find deltagerlisterne her.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close