Motor

Ford introducerer el-Mustang og nyt ladenetværk

De har travlt hos Ford, der nu hopper med på el-vognen i stor stil. I 2020 introducerer den amerikanske bilgigant nemlig deres ny elbil, der trækker inspiration fra den ikoniske Mustang. Bilen kommer fra Ford Team Edison, der arbejder på at trække Ford ind i fremtiden med biler, drevet af elektricitet. Og ambitionerne fra holdleder, Darren Palmer, er helt i top.

Planen for Team Edison er at levere et komplet modelkatalog med 16 elbiler til hele kloden, inden udgangen af 2022. Der bliver også lagt vægt på udvikling af konceptbiler og brugen af nye materialer, som fx. pap. Den samlede investering i Palmers hold når svimlende 11 millarder dollars, så man må gå ud fra, at de er mere end almindeligt seriøse.

“Elbilskunder abonnerer på fremtiden, og vores team er 100 procent fokuseret på ikke blot at levere bilmodeller, de vil elske, men også at levere et økosystem af elektriske biler, der fungerer upåklageligt,” understreger Palmer. Samtidig har Ford arbejdet på et nyt ladenetværk, som også vil tages i brug i 2020. Med 125.000 ladestationer over 21 lande, er der også her satset stort fra Fords side. Men store satsninger er også det, der skal til for at vende folk fra de traditionelle brændstoffer og mod elbilerne.

“En af de største usikkerheder for kunder, der overvejer en elektrificeret bil, er rækkeviddeangst – at løbe tør for strøm med manglende adgang til en ladestander,” forklarer Ted Cannis, Fords globale direktør for elektrificering i en pressemeddelelse. ”Vi vil mane rækkeviddeangsten til jorden ved at tilbyde branchens bedste adgang til ladestandere med det største netværk af offentlige ladestationer.”

Der er også satset på hjemmeladerne, og Ford introducerer deres Ford Connected Wallbox, der kan være med til at lade bilen op fem gange hurtigere end en normal stikkontakt. Et stykke ekstraudstyr, der sikrer, at Fordejere kan lade deres bil i løbet af natten uden problemer. For at toppe det hele op, lancerer Ford også 400 lynladestationer over hele Europa, heraf syv i Danmark, gennem Ionity-samarbejdet, mellem BMW, Volkswagen og andre bilproducenter.

Fords nye elbil har stadig ikke noget navn, men der er dog blevet oplyst, at den vil have en rækkeviddepå 480 km.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close