HelbredNyheder

Udenrigsministeriet: Drop alle unødvendige rejser

Fredagens oprindelige pressemøde blev aflyst med kort varsel, men senere på eftermiddagen afholdt Udenrigsministeriet deres egen udgave, og beskeden er kort med præcis: Drop alle unødvendige rejser.

“Beslutningen er taget ud fra et hensyn til at stoppe smitte, men også for at undgå, at danskere strander i udlandet, hvis andre lande lukker for udrejse,” forklarede Udenrigsministeren, der også havde en opfordring til de danskere, der rejser rundt i udlandet.

“Er man på rejse i udlandet, så kom hjem. Det er dybt alvorligt, når vi siger til danskerne, at de skal komme hjem. Det er vigtigt, at man lytter til vores råd,” slog Udenrigsministeren fast på pressemødet.

Rejseproblemerne bliver værre i takt med at flere og flere lande bliver opgraderet til orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Disse varetages af Borgerservice, og med ved mødet var direktøren for netop denne afdeling af Udenrigsministeriet, Erik Brøgger Rasmussen.

“Når vi ikke går i rød, så er det fordi, at rød betyder, at man skal hjem og i karantæne. Der er vi ikke. Rejseselskaber og forsikringsselskaber skelner typisk ikke mellem orange og rød,” forklarede han ved pressemødet.

Opfordringen gælder alle lande.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close