HelbredNyheder

Ibuprofen er sikkert at bruge – men aflys familiemiddagen

Ved torsdagens andet, ud af tre, indtil videre, pressemøder, der blev afholdt, var der fokus på det medicinske, udenrigspolitiske og lovmæssige. Med ved mødet var bl.a. udenrigsminister, Jeppe Kofod, direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, direktør ved Lægemiddelstyrelsen og Anders Frandsen, kommunikationsdirektør ved Rigspolitiet.

Danskere i Marokko kommer hjem
Jeppe Kofod kunne endelig oplyse om, at strandede danskere kommer hjem fra Marokko efter en stor indsats fra flere forskellige parter. Et specialfly forventes af vende mod Danmark snart med 100 danske turister, samt 30 andre passagere fra Norden og Baltikum. Alle vender nu hjem til 14 dage i karantæne, og der blev kraftigt opfordret til, at gensynsglæden ikke tog over, så man krammer for meget.

Der arbejdes fortsat på løsninger for folkene i Filippinerne og Sydamerika.

Tallene stiger
Der er nu 153 danskere indlagt med Corona og 30 af disse er indlagt på intensiven. Det er på nuværende tidspunkt stadig for tidligt at se på, om der er fællestræk hos de indlagte. Til gengæld kunne Søren Brostrøm fortælle, at en gang i næste uge, vil det være muligt at regne ud, hvornår kurven knækker.

“Vi har en stor og optimistisk forhåbning om, at kurven vil glatte ud, men det kan vi først sige i løbet af et par uger,” forklarede direktøren for Sundhedsstyrelsen.

Han opfordrede endnu en gang til at aflyse familiemiddage og præciserede, at Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler at man bare mødes en flok venner til en hyggelig aften med lidt øl. Er det nødvendigt at mødes, skal man tage forholdsregler. Sid med en stol mellem jer. Lad være med at komme, hvis du er snottet. Eller måske bare mødes i haven i stedet.

Falske historier
Der er for tiden mange historier om, medicin der virker og tiltag i andre lande. Der verserer også rygter om, at folk der tager Ibuprofen øger risikoen for smitte. Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz var meget specifik: Det er helt ufarligt at bruge Ibuprofen, på trods af, at der verserer historier om, at de skulle forværre COVID-19.

Han kom samtidig med en opfordring til danskerne om ikke a dele disse historier, da det er med til at skabe usikkerhed. Der arbejdes naturligvis på tiltag til at behandle sygdommen, og selvom der er enkelt patienter, der reagerer på bl.a. malariamedicin og medicin for HIV, er der ingen klinisk dokumentation for effekten.

Dermed kan man ikke garantere, at der er nogen effekt.

Danskerne er generelt gode
Endelig kunne Anders Frandsen fra Rigspolitiet melde, at der generelt ikke er mange forsamlinger, der har måttet opløses, og borgerne er generelt flinke til at melde, hvis de har set noget. Der er ham bekendt ikke nogen, der har fået bøder for at overtræde forbuddet.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close