NyhederPolitik

Dagens pressemøde satte fokus på socialt udsatte

Ved dagens pressemøde blev der givet opdateringer på flere forskellige områder. Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag, startede ud med at slå fast, at der skal tages hånd om de socialt udsatte i landet.

Der skal i særdeleshed tages hånd om de socialt udsatte børn. Opfordringen fra ministeren var klar og tydelig: Vær opmærksom på, hvis der kommer larm og tumult fra lejlighederne i din opgang eller antallet af tomme øldåser i haven stiger.

Det er stadig muligt at lave en indberetning, og de sociale myndigheder arbejder på højtryk for at behandle sagerne.

Siden krisen startede er antallet af henvendelser på krisecentre for kvinder fordoblet. Socialministeriet har lavet en henvendelse til Folketinget om at få rykket flere midler frem, så de kan varetage det ekstra pres, og så der kan findes pladser til alle, der henvender sig.

Astrid Krag oplyste også om, at nødpasningsordningen også gælder for socialt udsatte.

Der ses også på løsninger til landets hjemløse. I første omgang holder nødherbergerne åbent til slutningen af april, og gennem en indsamling fra danskerne, er det blevet muligt at finde et sted at sove for alle landets Hus Forbi-sælgere.

Nye tal uden overraskelser
De opdaterede tal fra Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen viser det samme som de sidste dage: En stigning. Kl. 17 fredag, var der 1255 smittede og ni døde relateret til COVID-19. Antallet af indlagte på intensivafdelingen stiger. Onsdag var der 129, torsdag 153 og i dag var 186 indlagt. 37 af disse på intensivafelinger.

Søren Brostrøm regner med, at kunne fortælle meget mere i næste uge.

Puljerne starter op
Katrine Winding kunne oplyse om, at de forskellige tiltag, der er sat i værk for at hjælpe det danske erhvervsliv er kommet i gang. Det første tiltag, der er støtte til arrangører af større begivenheder er blevet åbnet for ansøgninger og midt i næste uge, vil virksomheder kunne søge om støtte til lønkompensation.

Hun opfordrede samtidig virksomheder til at henvende sig til Erhvervshusene i den region, virksomheden har hjemme i. Her kan de hjælpe med at finde rundt i de nye tiltag. Der er mange, der kontakter erhvervsstyrelsen, og det kniber med kapaciteten.

Danskere strander
I takt med at verden lukker ned, bliver nogle danskere fanget på feriesteder og rejselokationer. Det var beskeden fra Erik Brøgger Rasmussen. De sidste danskere kommer forhåbentlig hjem fra Marokko i dag, og der arbejdes på at finde løsninger til de danskere, der opholder sig på Filippinerne.

Flere og flere steder lukker ned. Sidste fly ud af Australien flyver i dag og på søndag lukker Indien for flytrafikken. Derfor skal man altså skynde sig hjem, hvis man opholder sig disse steder. Der er ligeledes lukket ned for mange lande i Sydamerika.

Der befinder sig stadig danskere på to krydstogtskibe, det ene lander i Italien senere i dag, mens det andet ligger ud for Marseille.

Nu er det lov
Thorkild Fogde, Rigspolitichef, fik det sidste ord, og det var en stærk opfordring til danskerne om ikke at tage let på situationen. Det er mere end to døgn siden, at de nye lovregler trådte i kraft, og det har politiet tænkt sig at handle efter.

“Indlærings- og tilvænningsperioden er ovre. Nu vil loven blive håndhævet. Politiet vil stadig være i dialog, men nu begynder vi at udstede bøder. Det gælder både indenfor og udendørs. Det er simpelthen ulovligt at samles mere end ti mennesker sammen,” lød det skarpt fra Rigspolitichefen.

Weekenden byder på masser af sol, og det regner politiet med, skaber en udfordring.

“Vi bruger ikke milliarder på at forhindres sygdommen spredning for bare at sætte det hele over styr, fordi solen skinner.”

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close