112Nyheder

VÆR PÅ VAGT: Svindlere udnytter krisen

Der er god grund til at være kritisk, når nogen kontakter dig i disse dage. Som justitsministeren oplyste i går, er der begyndt at komme flere kriminelle på banen, der skrupelløst udnytter krisen til at svindle og bedrage borgere.

Det oplevede en 41-årig kvinde fra Viborg onsdag eftermiddag, da hun blev ringet op af en mand, der intruducerde sig som Thomas og fortalte, at han var ansat hos Østjyllands Politi, og kontaktede hende i forbindelse med en sag, hvor de havde fundet nogle computere, og have mistanke om, at hun var blevet snydt.

I løbet af samtalen bad “Thomas” om hendes NemID, hvilket kvinden gav ham. Kort tid efter samtalen var slut, ringede han tilbage og bad nu om kvindens kode. Det fandt hun mistænkeligt, og hun kontaktede derfor politiet.

Politiet opfordrer endnu en gang alle til at lade være med at udlevere deres NemID. Myndigheder og andre offentlige instanser vil aldrig spørge om dit NemID. Hverken på mail, over telefonen eller via andre kanaler.

Oplever du, at nogen forsørger at få dig til at udlevere din kode, bør du kontakte politiet med det samme.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close