NyhederPolitik

Regeringen rykker udbetaling af mediestøtte frem

Der kommer nu en række hjælpende tiltag til medier, der også begynder at føle krisen stramme i form af manglende annonceindtægter. Ifølge en pressemeddelelse fra Kulturministeriet rykkes mediestøtten frem, og dermed kommer 368,1 millioner kroner ud til medier, der ellers måtte ty til andre måder at klare krisen på.

Kulturminister Joy Mogensen sagde i pressemeddelelsen:

“Vi er enige om at sende 368 millioner kroner, som er afsat til dagbladene – både de lokale, regionale og de nationale – ud i dag, så de kommer så hurtigt som muligt ud, så de kan hjælpe likviditeten i mediehusene, som de mangler fra annonceindtægterne.”

Pengene skulle være udbetalt senere på året, men den fremrykkede udbetaling går godt i spænd med de løfter, der ellers er lavet om at betale fakturaer og lignende tidligere som værn mod de økonomiske konsekvenser, der kommer af krisen.

Den fremrykkede udbetaling er en anden løsning end den, Joy Mogensen, ifølge Ritzau, foreslog mandag om at sende 12,5 millioner kroner til uge- og distriktsaviser, og 23 millioner kroner til lokale og regionale medier.

Forhandlingerne kører videre, og der er fortsat dialog om mulig hjælp til de medier, der er pressede i coronakrisen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close