HelbredNyheder

Foreløbig er ingen testet Covid-19-positive i Beringshaven

Lørdag blev en del beboere med symptomer på Plejecenter Beringshaven i Holstebro testet for Covid-19. Der er indtil videre kommet 10 svar, som alle er negative.

Social- og sundhedsdirektør Lone Becker Kjærgaard er lettet over test-resultaterne.

 

– Selv om vi ikke har fået svar på alle prøverne endnu, så er det godt, at der indtil videre ikke er konstateret corona-smitte på plejecentret. Vi håber selvfølgelig, at de resterende tests har samme resultat, siger Lone Becker Kjærgaard.

 

Det er endnu uvist, hvad de testede personer så fejler. Men noget peger i retning af, at det kan være Novo-virus – bedre kendt som roskildesyge. Det forventes der svar på i løbet af tirsdag.

 

Status på Bakkebo i Vinderup

På plejecentret Bakkebo i Vinderup er status, at 10 beboere er testet for Covid-19. Heraf er ganske få indlagt på sygehus. En del af medarbejderne er også testet, og nogle er konstateret smittede. Både de testede og de smittede opholder sig hjemme.

 

– Medarbejderne på både Beringshaven og Bakkebo arbejder forbilledligt og har styr på situationen. De tager sig godt af beboerne og følger alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer, fortæller Lone Becker Kjærgaard.

 

Hun forstår godt, at de pårørende er bekymrede og forsikrer, at medarbejderne gør alt, hvad de kan for at beskytte beboerne. Selv om det er svært, så er det bedste, de pårørende kan gøre, at væbne sig med tålmodighed.

 

Alle pårørende bliver løbende orienteret om situationen på de to plejecentre.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close