ErhvervNyhederUddannelse

Holstebro Kommune arbejder på en tryg genåbning af skoler og dagtilbud

En omfattende planlægning for genåbningen af skoler og dagtilbud er lige nu i fuld gang hos Holstebro Kommunes ledere og forvaltninger. Alle arbejder hen over påsken med at skabe sikre løsninger og finde praktiske svar på de mange spørgsmål fra forældre og ansatte.

Der er i påskeferien fuld fart på planlægningen i maskinrummet hos kommunens skoler, dagtilbud, specialtilbud og børne- og ungeforvaltning. På et pressemøde mandag aften meddelte regeringen som bekendt en forsigtig, gradvis og kontrolleret genåbning af samfundet, der bl.a. omfatter institutioner og skoleklasser op til 5. klasse.

I går eftermiddag kom så sundhedsmyndighedernes anbefalinger til, hvad kommunerne kan gøre for at sikre den størst mulige tryghed for børn og ansatte, når skoler og dagtilbud genåbner på et tidspunkt efter påske. Opholdet for børnene i det enkelte tilbud skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, da genåbningen vil samle flere børn end i nødpasningen, og det kræver hurtig omstilling.

Forvaltningen er i næsten konstant dialog med lederne på børne- og ungeområdet, der nu har en kæmpe opgave med at få forberedt en ny hverdag for børnene under corona-krisen. En dagligdag i skoler, institutioner og dagtilbud, hvor fx krav til adfærd, hygiejne, rengøring og afstand kræver stor fleksibilitet og kapacitet. Rammerne skal tilpasses den nye virkelighed, og det kræver lokale løsninger på både logistik, lokaler og legetøj.

Både børn, forældre og ansatte skal indstille sig på en anderledes tid med pasning og undervisning under genåbningen. Den fysiske undervisning på skolerne følger stadig reglerne om nødundervisning, da det ikke vil være muligt at leve op til almindelige standarder for undervisning. Anbefalingerne til større afstand mellem børnene kommer også til at give nye måder at være sammen på til leg og læring.

Aktiviteter skal i videst mulig omfang foregå udenfor. Og flere steder kan det blive nødvendigt at dele børnene op og forberede ophold i andre lokaler og bygninger end normalt.

Det store planlægningsarbejde og koordination skal også afdække, hvornår det er forsvarligt at genåbne daginstitutioner og skoler hurtigst muligt efter påske.

Hav tålmodighed

Der er naturligvis masser af spørgsmål – både fra forældre og ansatte – som ledere og forvaltning arbejder på højtryk med at finde konkrete svar og løsninger på ud fra sundhedsmyndighederne vejledninger. Børn og Unge opfordrer alle til at have tålmodighed og holde øje med AULA, BørneIntra og andre vante kommunikationskanaler i påsken.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close