NyhederSport

Idrætsforeninger i Holstebro Kommune fortsætter medlemsfremgang

Der kom i 2019 flere medlemmer til Holstebro Kommunes idrætsforeninger. Især fitness, gymnastik og håndbold oplever fremgang.

De seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) viser en fremgang for foreningsidrætten i Holstebro Kommune.

Fra 2018 til 2019 er de lokale idrætsforeninger gået 210 medlemmer frem, så der nu er 27.526 medlemmer fordelt på kommunens 109 foreninger. På landsplan er der historisk mange medlemmer i idrætsforeningerne med en fremgang på næsten 50.000.

Fremgang i fitness, gymnastik og håndbold

DGI og DIF har siden 2014 med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden haft “Bevæg dig for livet”-samarbejdet om at gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

Der er fremgang i alle aldersgrupper fra børn til seniorer, og særligt idrætter som fitness, gymnastik og håndbold har i Holstebro Kommune fået flere medlemmer i 2019.

– Det er skønt at se, at det målrettede arbejde, vi har gjort i Holstebro Kommune har båret frugt, siger borgmester H.C. Østerby om medlemsfremgangen i idrætsforeningerne.

Familie-Fælleskab-Fritid

Familie-Fælleskab-Fritid er et helt konkret samarbejde mellem Holstebro Kommune, DGI Vestjylland og Sundhedsstyrelsen. Her er målet at tilbyde idrætsuvante børnefamilier en glæde ved at dyrke idræt sammen og i et fællesskab med andre børnefamilier. I tilbuddet præsenteres familierne for deres lokale foreningstilbud. Flere idrætsforeninger og -klubber har været klar til at præsentere deres idrætsgrene for holdet, og derved er de forskellige familiemedlemmer blevet inspireret til at dyrke idræt i en forening. I øjeblikket er Familie-Fællesskab-Fritid dog sat på pause pga. corona.

Imødekomme borgernes behov

I fremtiden kræver det, at foreningslivet er klar til at imødekomme borgernes behov for at dyrke idræt.

– Fremtidens idrætstilbud vil kræve gode fysiske rammer, fleksibilitet og udvikling af nye former for motionstilbud for at kunne fastholde og tiltrække nye medlemmer ind i foreningerne, siger Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Derfor har Holstebro Kommune iværksat udviklingsfora for de forskellige idrætsgrene, halinspektører og andre aktører, hvor de diskuterer idrætsfaglige emner på de forskellige områder. På den måde har Holstebro Kommune fingeren på pulsen med, hvad der sker ude lokalt.

Fakta

Bevæg dig for livet:

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt. “Bevæg dig for livet”-visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Medlemstal:

Det samlede medlemstal på 2.306.288 unikke medlemmer er renset for, at flere idrætsforeninger/klubber er medlem af både DGI og DIF.

På www.dif.dk/medlemstal kan du dykke dybere ned i tallene for de to organisationer. På www.dgi.dk/medlemstal kan du se nærmere på DGI’s tal.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close