NyhederUddannelse

Ny kampagne vil hylde de lokale lærere: Sig tak til en lærer, der gør en forskel for børnene i Holstebro Kommune

I en ny kampagne sætter VIA fokus på de lokale lærere, der hver dag gør en positiv forskel i hele regionen. Nu kan du indstille en lokal lærer fra en skole i Holstebro Kommune, som fortjener en særlig tak.

Vi kender dem alle: Den lærer, der gjorde indtryk i skolen. Den lærer, der hjalp dig med at forstå den ligning, der ikke ville løses. Og den lærer, der ikke gav op på dine vegne, da dansktimerne blev svære.

Nu sætter professionshøjskolen VIA University College fokus på lærerne i alle Region Midtjyllands 19 kommuner, som hver dag gør skolen til noget særligt for børnene.

”Lærerne i den danske skole løser en utrolig vigtig opgave, når kommende generationer skal dannes og uddannes. Vi vil gerne sige tak til de mange lokale lærere, der hver dag gør en forskel for børnene i vores skoler. Det fortjener de,” siger Henrik Lundsted Nielsen, der er uddannelsesleder for VIAs læreruddannelse i Holstebro, Nørre Nissum og Skive, som blandt andet leverer nyuddannede lærere til Holstebro Kommune.

Han opfordrer alle borgere i Holstebro Kommune til at indstille en lærer, som de enten kender eller selv har haft, til en personlig takkehilsen på hjemmesiden www.via.dk/taklærer. Herefter vil VIA sørge for at sende blomster og et takkekort med en personlig hilsen til tilfældigt udvalgte lærere fra alle regionens kommuner.

”Mange kan sikkert huske en lærer, der gjorde skolegangen til noget særligt. Enten fordi han eller hun var en dygtig formidler og underviser, eller måske havde et særligt blik for de svage elever, og evnede at motivere alle i klassen. Det er det, vi ønsker at sætte fokus på ved at bede alle holstebroerne indstille deres lokale favoritlærer – og det samme i resten af regionens 19 kommuner,” forklarer Henrik Lundsted Nielsen.

Behov for flere dygtige lærere

Ifølge en analyse foretaget af COWI for Region Midtjylland kan kommunerne i store dele af regionen få svært ved at tiltrække og fastholde uddannede lærere i fremtiden. Og det får i værste fald betydning for fagligheden, hvis man skal tro den lokale uddannelsesleder.

”Vi ved, at veluddannede lærere er en vigtig forudsætning for at lykkes med læringen i skolen. Men samtidig kigger vi ind i en fremtid, hvor vi kan møde udfordringer med at tiltrække dygtige lærere til Holstebro Kommune. Derfor håber vi naturligvis, at kampagnen også kan inspirere de unge til at overveje læreruddannelsen. For det er en fantastisk meningsfuld uddannelse, og der er i dén grad brug for flere dygtige lærere,” siger Henrik Lundsted Nielsen.

Du kan indstille en lærer fra Holstebro Kommune frem til 6. juli. Enten din egen nuværende eller tidligere lærer, dine børns lærer eller bare en lærer, du kender, og som du synes gør en særlig indsats. Måske er det netop din lærer, der ender med at få en af de mange personlige blomsterhilsner, som VIA sender ud.

Der er sidste ansøgningsfrist for at søge ind på en af regionens læreruddannelser i Holstebro, Nørre Nissum, Skive, Randers, Silkeborg og Aarhus den 5. juli kl. 12.00.

VIA University College

Relaterede artikler

Back to top button
x