FodboldNyhederSport

DM-GULD: FC Midtjylland tager tredje mesterskab efter sejr over FCK

Anders Dreyer var omdrejningspunktet for en flot 3-1 sejr, der sikrede FC Midtjylland klubbens tredje mesterskab på seks år.

Der er fest i Herning her til aften, da FC Midtjyllands tredje mesterskab på bare seks år, kom i hus.

På hjemmebane stillede FC Midtjylland op med en enkelt ændring i forhold til seneste kamp i Farum i søndags – unge Nicolas Madsen afløste den karantæneramte Frank Onyeka i startopstillingen – men ellers var det de samme spillere, som skaffede tre point i søndagens kamp mod FC Nordsjælland.

Det betød at Jesper Hansen var på plads i målet, forsvaret bestod af Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, på midtbanen spillede Jens Lys Cajuste, Nicolas Madsen og Anders Dreyer, mens Awer Mabil og Mikael Andersson huserede på kanterne, og Sory Kaba var igen foretrukket helt i front.

Hjemmeholdet startede med god energi, og det var allerede ved at give pote på kampens første angreb. Her drev en i øvrigt velspillende Anders Dreyer gæk med gæsternes forsvar og det endte med en stor mulighed til Sory Kaba, der dog var offside.

Det var dog efterhånden gæsterne fra FC København, der fik sat sig på opgøret og efter syv minutter fik Mikkel Kaufmann en stor mulighed, som han ikke fik afsluttet ordentligt på. Men det var gæsterne, der spillede bedst fremad og efter 21 minutter fik de et lidt billigt frispark udenfor feltet. Det blev rettet af til et hjørnespark og det hjørnespark førte til en desværre fortjent føring til gæsterne. Mohammed Daramy fik ved bagerste stolpe prikket bolden forbi en sagesløs Jesper Hansen.

Kort efter burde FC Midtjylland have fået et straffespark, da Carlos Zeca hægtede Awer Mabil i feltet, men dommer Jørgen Daubjerg Buchardts fløjte forblev tavs. Da den halve time var rundet blev samme Mabil præsenteret for et gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark.

Der var ingen tvivl om at FC Midtjyllands spillere var frustrerede og havde brug for en pause til at få talt tingene igennem.

Efter pausen startede hjemmeholdet med mere vilje og i et højt tempo og fik lagt et godt tryk på gæsterne, der havde svært ved at spille sig ud af presset. De helt store muligheder udeblev dog, men både Mikael Andersson og Sory Kaba virkede mere opsatte efter pausen.

Efter 62 minutter fangede Anders Dreyer en løs bold i et FCK-fremstød og den hurtige midtjyde fik efter et raid op ad banen sat Mikael Andersson op. Han blev dog væltet omkuld i feltet og denne gang var dommeren ikke i tvivl, men pegede resolut på pletten. Straffespark til FC Midtjylland. Sory Kaba eksekverede sikkert og bragte atter FC Midtjylland på guldkurs med stillingen 1-1.

Foto: MG – Min By News

Målet vækkede gæsterne, der igen fik meldt sig ind i kampen og fik i flere tilfælde sat det midtjyske forsvar under pres, men det var hjemmeholdet der igen kom på tavlen efter 79 minutters spil. Et indkast fra Joel Andersson havnede hos kampens bedste spiller Anders Dreyer, der fra 40 meter sparkede et flot mål ind til 2-1.
Bare et par minutter senere fik Awer Mabil endegyldigt sendt guldet til Herning, da et kontraløb fra indskiftede Evander endte hos australieren, der flot fik sparket bolden ind via underkanten af overliggeren til 3-1.

Der var optræk til flere chancer til hjemmeholdet, mens et veloplagt publikum sang ”vi er mestrene” i de sidste fem minutter af opgøret.

Efter 93 minutter lød sidste fløjt og sangen passede dermed. FC Midtjylland er danske mestre i 2020.

Med aftenens sejr er FC Midtjyllands tredje mesterskab på bare seks år sikret, og søndagens opgør mod AGF vil resultatmæssigt være uden betydning.

Foto: MG – Min By News

I morgen bringer vi billedgalleri fra kampen og jubelfesten.

TILLYKKE til FC Midtjylland.

Relaterede artikler

Back to top button
x