ErhvervNyheder

Jobpatruljen knokler for de unges rettigheder

Sommerferieperioden er der, hvor 13 til 17-årige kan tjene lidt ekstra lommepenge, og for mange bliver det første kontakt med arbejdslivet. Men desværre er det ikke alle arbejdspladser, der har styr på reglerne, når det gælder de såkaldte fritidsjobbere. Og de unge ved ikke bedre selv. Derfor patruljerer HK’s jobpatruljer i disse uger landet.

”Jobpatruljen er en oplysningkampagne for fritidsjobbere og arbejdsgivere, der skal hjælpe med at oplyse om, hvilke rettigheder, der er for de her fritidsjobbere. Det kan være løn og feriepenge, og hvor meget man må løfte og den slags,” forklarer Daniella Østergaard Roslev, der er ungdomskonsulent hos HK Midtvest.

Jobpatruljen består af unge mellem 17 og 25 år, og de møder de unge i arbejdspladserne på deres egne vilkår. Daniella koordinerer Jobpatruljen i Midt- og Vestjylland, der i år har gennemført deres runder på rekordtid, fordi hun har haft mange frivillige aktivister, der har meldt sig til at gå rundt i erhvervslivet. Det er dog ikke alle arbejdsgivere, der er glade for, at Jobpatruljen kommer på besøg, men ifølge Daniella Østergaard Roslev, burde arbejdsgiverne være glade for besøger.

”Vi giver ikke bøder eller bank i hovedet,” fortæller hun, og forklarer, at mange arbejdsgivere ikke rigtigt ved, hvad patruljens formål er.

Manglende viden
”Jeg tror, at mange arbejdsgivere tror, at vi er en magtkampagne. Så skal du bare gøre sådan og sådan og sådan, og du må ikke sådan og sådan,” fortæller hun. Og alternativet til en venlig henstilling er trods alt værre.

”Hvis arbejdstilsynet kommer forbi, og de kører jo også patruljer, så falder hammeren. Så er der bøder. Vi kommer lige for at oplyse inden, så der kan rettes op på de ting, der kan være.”

Der er også arbejdspladser, hvor modviljen ikke skyldes uvidenhed, og Jobpatruljen holder styr på de virksomheder, de besøger. Hvis en virksomhed ikke får ændret på praksis, så får det konsekvenser.

”I år har vi her her fra Midt- og Vestjylland haft 55 sager i år, som så skal ud til de forskellige faglige foreninger. Der er nogen til 3F, noget til NNF og så har jeg til HK. Det er sager, hvor der ligger mere i det. Det kan være, at de tre år i træk har manglet ansættelseskontrakter, eller det kan være, at vi oplever flere år i træk, at der ikke bliver indbetalt feriepenge.”

Skoleeleverne bliver bedre
Udover at koordinere Jobpatruljen tager Daniella også ud til mange skoler og snakker med de unge om deres rettigheder, og selvom hun kommer i en anden rolle, kan hun se, at Jobpatruljens arbejde gør en forskel.

”Vi spørger, om de ved, at de rent faktisk har nogle rettigheder som fritidsjobbere. Og der er rigtigt mange af dem, der svarer, at de har haft besøg af jobpatruljen, så de ved godt, at de ikke må løfte mere end 12 kilo og at de har ret til 12,5% i feriepenge, og den slags. De er meget mere oplyste nu end første år, da jeg lige var startet,” fortæller Daniella, og det gør hende glad, for det viser, at arbejdet gør en forskel.

Bestil besøg
Det er muligt at bestille et besøg fra Jobpatruljen, hvis man går rundt og har på fornemmelsen, at der er noget, der ikke er som det skal være. Både for de unge og deres familier eller venner.

Det kan du gøre på Jobpatruljens hjemmeside.

Selvom de er færdige i Midt- og Vestjyllands kører patruljerne rundt i andre dele af landet frem til og med uge 30.

 

 

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close