MotorNyheder

Flere og flere danskere køber bil med automatgear

I USA er det ikke uhørt, at man ikke ved, hvordan man kører med det såkaldte “stick shift”, hvilket vi bare kalder manuel gearskifte. I årevis har de amerikanske biler haft automatgear, og det er med tiden blevet “en ting” for motorentusiaster, at bilen da naturligvis skal have manuel gear.

Herhjemme er automatgear stadig en luksus, der skal vælges til, for en hak opad i prisen, men det afholder ikke danskerne fra i stigende grad at vælge automatgear. Nye tal fra De Danske Bilimportører viser nemlig markante stigninger i antallet af nye biler med luksusgearkassen.

I 2017 var 26 procent af de nyindregistrerede personbiler udstyret med automatgear, og sidste år var tallet stedet til 42 procent. Og den trend fortsætter i år, hvor 53 procent af alle nye biller har automatgear.

Blandt varebilerne er der også sket en stigning, og i modsætning til de 17,2 procent af varebiler, der kom med automatgear i 2017, er det tal steget til 33,7% i løbet af det første halvår af 2020.

En forklaring på det stigende antal automatgearkasser, der kommer på gaderne, kan være, at mange nye biler kommer med adaptiv fartpilot, der selv holder afstand til bilerne foran, og den slags virker ikke optimalt med manuelle gearkasser.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close