Kultur/EventNyheder

I VR-telt på biblioteket

Ta’ en tur til øen Kauia og følg ornitologen på jagt efter den lille sorte fugl med den smukkeste sang

HOLSTEBRO: Naturen kan opleves på mange måder. Dog er det i øjeblikket svært at rejse til eksotiske natur-destinationer ude i verden. Til gengæld har du chancen for at få en unik oplevelse i regnskoven gennem VR-installationen ”Songbird”.

Den er produceret i et samarbejde mellem The Animation Workshop og teatergruppen Carte Blanche i Viborg og var en del af CPH:DOX i 2019. Den kan kun opleves ganske få steder i Danmark, og et af dem er Holstebro Bibliotek indtil fredag den 2. oktober.

Med virtual reality-briller er det næsten som at være der selv. Et telt danner rammen, og når du kravler ind i det, er du på øen Kauia. Her følger du ornitologen på jagt efter den lille sorte fugl med den smukkeste sang, som sidst er set og hørt for ca. 30 år siden.

Den 360-graders filmoplevelse fortæller på små 10 minutter på stærkeste vis, hvordan naturen påvirkes af mennesker.

Natur og miljø

“Songbird” falder helt naturligt ind i kampagnen Vores Natur, som biblioteket fortsætter i efteråret i samarbejde med bl.a. DR og friluftsorganisationerne. Kampagnen har nu fået en anden vinkel: Hvordan vi passer på naturen – og miljøet.

– I foråret gik vi ude i naturen og oplevede friheden og fordybelsen, og nu retter vi fokus mod, at hvis vi vil blive ved med det, så må vi tænke os om. Skal vi f.eks. stadig have bier, skal der måske tænkes haver, der er vilde med vilje, siger Iben Østerbye, der er projektleder på Holstebro Bibliotek.

Læseposer

I litteraturen kan man finde masser af bud på, hvordan man mentalt kan gå på opdagelse og berige sine naturoplevelser. I et forsøg på at nå ud til alle aldre har biblioteket lavet 5 familielæseposer med bøger og spil om naturen, og her kan man få sjove oplevelser og en god snak om den natur, der er så vigtig at passe på.

Som led i kampagnen er konkurrencen om Danmarks vildeste bålhistorie skudt i gang. Bibliotekerne håber, at der kommer mange gode bud. Idéen er, at mange i efterårsferien vil tage en nat i naturen og netop bruge historierne til at hygge sig med rundt om bålet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close