Kultur/EventNyheder

Særudstilling: En verden i forandring

Holstebro Kunstmuseum viser særudstilling om vores måde at navigere på i en tid med store udfordringer

Globale klimaforandringer, udviklingen af kunstig intelligens og ikke mindst den aktuelle corona-krise er nogle af de store forandringer og udfordringer, vi står over for, og som kalder på nye måder at navigere i verden på.

Og netop det at tænke i nye måder at navigere i verden på er kernen i særudstillingen ”Navigeringer – på kanten af en verden i forandring”, som Holstebro Kunstmuseum præsenterer fra den 26. september 2020 til og med den 17. januar 2021.

Udstillingen sætter spørgsmålstegn ved den vestlige verdens måder at navigere i ydre såvel som i indre verdener – historisk set og i forhold til samtiden. Den belyser desuden forholdet mellem vores måder at navigere på og de verdensbilleder, vi har adgang til.

Fire kunstnere

Holstebro Kunstmuseum og Vejle Kunstmuseum har samarbejdet om særudstillingen. De har inviteret fire nutidskunstnere til at byde ind med nye kunstneriske vinkler på de forandringer, der præger verden i dag.

Hver især har kunstnerne Rikke Benborg, Kristoffer Ørum, Gry Bagøien og Ferdinand Ahm Krag skabt kunstneriske miljøer, der reflekterer over, hvordan vi som mennesker måske kan navigere i en fremtid, som stadig befinder sig i mørke.

Historisk vinkel

Den historiske vinkel belyses i kraft af Hendrick Donckers søkortsamling De Zee-Atlas of Water-Werelt fra 1669 samt en række grafiske værker af Rembrandt (1606-1669).

Udstillingen støttes af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Ny Carlsbergfondet, Knud Højgaards Fond, 15. Juni Fonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond samt Statens Kunstfond.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close