ErhvervNyheder

Nyeste tal afliver myter om tomme butikker i gågaden

Nye butikker på vej til Holstebro i en jævn strøm. Målrettet samarbejde giver resultater, siger en tilfreds handelschef.

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO HANDELSSTANDSFORENING:

Der er tomme butikker overalt, og det går kun én vej for de fysiske butikker – tilbage. Sådan lyder myterne om gågader og handelsstrøg over hele verden, og heller ikke Holstebro er gået ram forbi.

Alligevel er handelschef Jens Kristian Larsen mere end tilfreds, når han kigger på de nyeste tal for udviklingen i gågaden.

– Tallene viser, at der reelt kun er syv ledige lejemål, og det er ganske få ud af 213 lejemål, siger Jens Kristian Larsen og tilføjer, at både Vestergade, Grønsgade og Sønderlandssgade er fuldt optaget.

Inden for få måneder åbner ikke færre end seks nye butikker i gågaderne herunder Noa Noa i den butik, der husede Louis Nielsen, før butikken flyttede og Tøjeksperten i det tidligere Knock Outlet i toppen af Nørregade ved Vandkunsten. Det er også i det område frisør Salon Salon allerede er åbnet i det tidligere Markus.

– Der sker i den grad noget lige nu, og jeg er ikke i tvivl om, at den positive udvikling er en følge af det meget store fokus, der er på samarbejde butikker, udlejere og andre aktører imellem, siger Jens Kristian Larsen.

– Når vi viser ledige lejemål for interesserede, bemærker de netop, at der sker meget i byen, som de gerne vil være en del af, siger han.

Jens Kristian Larsen anerkender fuldt ud, at den stigende onlinehandel udfordrer de fysiske butikker, men han mener ikke, at det er enten eller, men både og.

– Selvfølgelig skal butikkerne til at bruge de mange muligheder for at sælge online. Det er de færreste i tvivl om i dag. Men kan man kombinere en stærk tilstedeværelse online med en unik placering i en god handelsby som Holstebro, så står man altså godt, siger Jens Kristian Larsen.

Og så glæder han sig over de seks lejemål, der reelt er tomme.

– Det skulle nødig komme så vidt, at vi kunne melde alt udsolgt, for ville byen jo være låst, siger Jens Kristian Larsen.

Handelsstandsforeningen barsler netop med flere tiltag, der skal hjælpe butikkerne med at udvide med aktiviteter på nettet som nødvendigt supplement til flotte butikker og gode aktiviteter i gågaderne.

Fakta om tomme butikker

  • I gågaderne i Holstebro er der i alt 213 butikslejemål.
  • I september 2020 er der 22 ledige lejemål.
  • Der er butikker på vej til de seks af de ledige lokaler.
  • Hertil kommer, at ni af de resterende lejemål er på vej mod totalrenovering.
  • Tilbage er syv lejemål, som hverken er udlejede eller på vej til at blive renoveret.
  • Det svarer til at 3,3 procent af lejemålene reelt er ledige.

(Tal: Holstebro Handelsstandsforening)

Tallene viser, at der ud af 213 lejemål lige nu er 22 tomme lejemål. Der er butikker på vej til seks af de ledige lejemålene, og yderligere ni er på vej til at blive totalrenoveret.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close