NyhederPolitik

Aarhus-Borgmester: Vi skal leve med situationen i en lang periode

Smittetallet i Aarhus er steget, og den seneste uge er 148 nye tilfældet blevet registreret i byen, hvilket er langt over bekymringstallet. Det fik borgmester, Jacob Bundsgaard, til at indkalde til pressemøde, hvor også Anders Kühnau, formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Politidirektør ved Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman og enhedschef ved Styrelsen for Patientsikkerhed og ledende overlæge ved Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard var til stede tirsdag formiddag.

”Den seneste uge er det gået hastigt den forkerte vej. Særligt når det gælder de unge, så er der en voldsom stigning af smittede,” sagde borgmesteren på pressemødet, der primært var en løftet pegefinger til de unge om at tage situationen alvorligt.

Det er netop denne aldersgruppe, der tæller tungt i statistikkerne for de nyligt smittede, om at tage anbefalingerne alvorligt. Opfodringen til de unge lød på at begrænse den fysiske kontakt og benytte byens natteliv i stedet for de piratfester, der dukker op rundt omkring.

Aarhus Kommune nedsætter nu en unge-kriseledelse, der skal vejlede de unge igennem en verden med coronavirussen. Gruppen skal arbejde sammen med en række studenterorganisationer, og formålet bliver at hjælpe til med at sikre, at kommunikationen til de unge sker rigtigt.

Det er et tiltag, som Lars Østergaard bifalder, om end det kommer med en noget dyster fremtidsudsigt.

”Jeg synes, det er fantastisk, at vores borgmester nu går ind og inviterer ungdommen til sammen at finde ud af, hvordan man kan leve med coronavirussen, måske i et år endnu, så det kommer til at ske sikkert. For man skal jo have sin ungdom.”

Så det kan altså have lange udsigter, før situationen ændrer sig.

Ifølge borgmesteren er den nye virkelighed, at det varierende smittetryk ikke noget, der går væk lige foreløbig.

”Jeg tror, vi kommer til at skulle leve med situationen i en lang periode, hvor smittetallet i nogle perioder går op, og så sætter vi ind, og så vil vi have det på et lavt niveau, og så vil det stige igen. Derfor kommer vi også til at skulle bede folk om at sætte helt særligt ind, som forudsætning for, at der kan åbnes igen,” forklarede Jacob Bundsgaard ved pressemødet.

Dermed ser danskerne altså frem til en tid, hvor usikkerhed og kortsigtede udmeldinger bliver hverdagen.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close