Debat/indlægPolitik

Debat: 11 europæiske lande vil tage imod børn fra Moria-lejren – men ikke Danmark – pinligt!

Debatindlæg af Flemming Østergaard Medlem af Kristendemokraternes hovedbestyrelse

11 europæiske lande deles om at tage imod 400 uledsagede børn fra Moria-leren, efter at lejren er blevet raseret af flammer.

Finland, Luxembourg, Slovenien, Kroatien, Portugal, Belgien og Schweiz

Holland – Tyskland og Frankrig og nu senest Norge men ikke Danmark?

P i n l i g t!

Alene Tyskland vil tage imod 150 uledsagede børn.

Men den danske regering som har en statsminister der slår sig op på at være børnenes statsminister, vil sende godt 20 mio og nogle telte til flygtningene!

Er vi virkelig blevet så sølle, at vi lader nogle uledsagede børn i stikken – uden håb – uden udsigt til trygge og ordnede forhold omkring sig. Der er tale om uledsagede børn. Forstå det dog!

Det er bare så uansvarligt, umenneskeligt og hjerteløst af den danske regering ikke at ville påtage sig sin del af et Internationalt socialt ansvar for nogle af de mest udsatte alt imens lande omkring udviser solidaritet og påtager sig sit socialt ansvar overfor disse børn.

Det er ikke det Danmark, jeg gerne vil, at vi skal være kendt for.

Danmark har i 2018 tilsluttet sig den såkaldte MARRAKESH-ERKLÆRING hvor landene (herunder Danmark) forpligter sig til at tage særlige hensyn til sårbare migranter og det må børnene i Moria lejren i høj grad være anses for at være.

I denne sag optræder Danmark dobbeltmoralsk med en statsminister der kalder sig børnenes statsminister – en skåltale og varm luft uden reelt indhold.  Pinligt med Danmarks enegang. Man kan kun håbe at regeringen kommer til fornuft og erkender, at også Danmark må påtage sig sit internationale sociale ansvar og tage et forholdsvis antal uledsagede børn, der kan komme her til Danmark og vokse op under trygge og under ordnede forhold.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close