NyhederPolitik

Morten Østergaard trækker sig efter sexismesag

Radikale Venstres formand har oplyst her til aften, at han trækker sig som leder for partiet.

Det sker efter et langt gruppemøde onsdag, hvor anklager om sexisme i partet har været fokus for mødet. Formanden gik tirsdag ud og forklarede, at en sag om en krænker i partiet var blevet lukket, og krænkeren havde modtaget “en påtale”, og at der “ikke ville komme yderligere sanktioner.

I dag kom det så frem, at den krænker Lotte Rod har navngivet, er Østergaard selv, og han tager nu konsekvensen.

“Jeg har svigtet min gruppes tillid, mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte og være åben om, at det var mig,” sagde den nu forhenværende partileder efter gruppemødet.

Lotte Rod har fortalt om flere tilfælde af sexisme i Radikale Venstre, hvoraf Morten Østergaard nu altså er blevet udpeget i, i hvert fald en enkelt sag.

“Jeg har svigtet i sagen om Lotte Rod. Jeg har sådan set ikke svigtet Lotte, fordi det var mig, hvis hånd hun fjernede for næsten et årti siden fra sit lår. Jeg har givet hende min uforbeholdne undskyldning, og jeg har fået hendes tilgivelse,” fortæller han.

Det kommer som en overraskelse for flere, at netop Morten Østergaard har været involveret i sagen, da Radikale Venstre har taget den seneste tids snak om seksuelle krænkelser meget seriøst.

For mindre end en uge siden brugte partiet 24 timer på at betjene en hotline for folk, der ville snakke om emnet, og der blev sendt flere videoer via Facebook, hvor bl.a. Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen deltog.

“Det er mit ansvar. Både det der skete for længe siden, men også ansvaret for, hvordan jeg har håndteret det i nutiden. Derfor har jeg trukket mig på gruppetmødet,” lød beskeden fra Østergaard.

Sofie Carsten Nielsen overtager nu posten som partileder.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x