NyhederVild med dyr

Ud på tur, aldrig sur! Men hvordan bliver turen god?

At gå tur med hunden, er en stor del af det at have hund. Hunden skal ud og gå, hver dag, hele året rundt. Derfor er det vigtigt at få godt styr på, at hunden går pænt i snor, ikke trækker og går roligt så turen bliver god for alle parter.

Af: Fie bau Madsen, Dyrenes Beskyttelse

Der er ikke noget mere frustrerende, end at blive trukket afsted af en hund, som ikke kan gå pænt i snor. Om den så er lille eller stor, så er det en virkelig dårlig oplevelse. Der er flere ting, der kan hjælpe når både hvalpen og den voksne hund skal lære at gå pænt i snor.

En god idé er at lære hvalpen fra starten at det ikke betaler sig at trække i snoren. Hvis hunden er voksen, er det dog ikke for sent at lære at gå pænt.

Min hvalp vil ikke gå tur

Det er helt normalt at hvalpe sætter sig ned og kigger på dig, de første gange du tager den med ud at gå. Der er en god sandsynlighed for, at hvalpen aldrig har haft snor på før, og derfor kan den være overvældet over situationen.

Vær derfor meget tålmodig og allier dig med gode godbidder de første gange. Så snart hvalpen går hen mod dig, skal du belønne den med en godbid. På den måde lærer den hurtigt, at det er dejligt at gå med dig, når den får snor på.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Hvalpen trækker i snoren og vil ikke gå pænt

Hvis hvalpen begynder at trække i snoren, skal man ikke blive frustreret. Hvalpen trækker i snoren, fordi den tror det kan betale sig, når den gerne vil et bestemt sted hen. Derfor skal ejeren forklare hvalpen, at det ikke forholder sig sådan.

”Hvis man stopper op, når hvalpen trækker og belønner hvalpen så snart den går roligt ved siden af dig, vil den hurtigt forstå, at den ikke skal trække i snoren. Ofte kommer vi til at belønne hvalpen ubevidst, når den trækker i snoren. Det kan være hvis den ser et menneske den gerne vil hilse på og derfor trækker for at komme derhen. Hvis man lader hvalpen komme derhen, vil den få social belønning i form af interaktion med et menneske”, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Det er derfor vigtigt at stoppe op og vente til hvalpen venter på dig, og så belønne den når den går fremad uden at trække i snoren.

Lær hunden at gå pænt i snor

Hvis hunden skal lære at gå pænt i snor, skal den lære at det kan betale sig at snoren er slap. Taktikken er derfor at belønne hunden eller hvalpen med en godbid så snart snoren er slap. Hvis snoren bliver stram stopper du op og venter til snoren er slap igen og hunden eller hvalpen er opmærksom på dig.

Beløn kun når snoren er slap og hunden går roligt ved siden af dig. Husk at det ikke hjælper at trække hunden hårdt tilbage, hvis den trækker i snoren. Det kan tage rigtig lang tid at lære hunde og hvalpe at gå pænt i snor, men når de først har forstået konceptet, får man en hund der kan gå pænt i snor de næste mange år. Det kræver stor tålmodighed og lære en hvalp at gå pænt i snor.

Se Dansk Kennel Klubs video om den gode gåtur her.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close