112Nyheder

Politiet advarer mod telefonsvindler

Østjyllands Politi advarer nu om en svindler, der har kontaktet mindst otte borgere og udgivet sig for at være fra netop politiet. Ifølge anmeldelserne har svindleren forsøgt at lokke personfølsomme oplysninger ud af de kontaktede personer.

Svindleren benytter sig af en teknologi, der får det til at se ud som om opkaldet kommer fra Østjyllands Politis hovednummer, men ifølge det rigtige politi er der altså tale om svindel.

Manden udgiver sig for at være en betjent og forklarer, at nogen har optaget et mistænkeligt lån i personens navn, og for at kunne hjælpe, har han brug for en række personlige oplysninger.

De to sidste anmeldelser kom mandag, men i begge tilfælde havde han ikke held med at fuske sig til informationer. Der er endnu ikke meldinger om, at personen har kontaktet personer uden for Østjyllands Politikreds, men opfordringen lyder til hele landet om at være varsom og ikke udlevere personfølsomme oplysninger til nogen.

Politiet vil ALDRIG bede om den slags informationer, så hvis nogen kontakter dig, bør du lægge på og ringe op selv, for at tjekke om opkaldet kommer fra politiet.

Og hvis du oplever noget, bedes du anmelde det til politiet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close