ErhvervKulturNyheder

TILLYKKE til MCH: Jyske Bank Boxen fylder 10 år

Tirsdag 20. oktober 2020 er det 10 år siden, at Danmarks første multiarena slog dørene op i Herning. Siden da har Jyske Bank Boxen huset en perlerække af storslåede koncerter, mesterskaber og shows og haft flere end 2,6 millioner besøgende. De seneste syv måneder har coronasituationen dog sat en stopper for al aktivitet.

Lady Gaga, Prince, Madonna, Sir Paul McCartney, Robbie Williams, Adele og Ed Sheeran er blot nogle få af de verdensstjerner, som i løbet af de seneste 10 år har stået på scenen i Jyske Bank Boxen. Førstnævnte var endda hovedpersonen, som stod for åbningskoncerten, da MCH A/S åbnede Danmarks første multiarena den 20.10.2010 klokken 20.10. Dertil kommer verdens bedste håndboldspillere, de bedste ishockeyspillere, svømmere, heste og ryttere, motorcykelekvilibrister, tennisstjerner og en perlerække af andre topidrætsfolk.

Siden åbningen har Jyske Bank Boxen dannet ramme om en lang række storslåede begivenheder og mesterskaber. Det giver anledning til et øjebliks stolthed hos MCH’s administrerende direktør Georg Sørensen, der fik idéen til Danmarks første multiarena efter en forretningstur til Rom.

– Takket være massiv opbakning fra bestyrelse og ejerne – og takket være stærke samarbejdspartnere omkring Jyske Bank Boxen – er det lykkedes i fællesskab at skabe den multiarena med international klasse, vi drømte om, og som både rummer verdensnavne, internationale shows, store europa- og verdensmesterskaber samt mange fans og gæster, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen.

Siden åbningen i 2010 har 2.648.920 besøgt Jyske Bank Boxen fordelt på 335 arrangementsdage. 2018 blev på flere måder rekordernes år med 50 arrangementsdage og besøg af 413.620 gæster tæt fulgt af 2019 med 45 arrangementsdage og 383.992 gæster i Jyske Bank Boxen.

10-årsdag i historisk krisetid for hele MCH-koncernen

Coronasmitten satte imidlertid bogstaveligt talt en brat stopper for festlighederne i Jyske Bank Boxen, der tirsdag runder 10 år. Siden marts har den store multiarena stået helt tom. Forsamlingsforbuddene og restriktionerne har betydet både udsættelser og aflysninger, og derfor er Jyske Bank Boxens 10-årsdag langt fra, som MCH kunne ønske den.

Jyske Bank Boxen er ejet af MCH A/S. Koncernen har skabt oplevelser siden 1954 og har de seneste fem år samlet gennemsnitligt én million gæster årligt indenfor messer og udstillinger, musik, shows og mesterskaber, møder, kongresser og store firmafester i MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena. Sidste år kom 97 procent af alle gæster til arrangementer for flere end 500 personer, der er den aktuelle grænse for møde- og kulturarrangementer. MCH er derfor hårdt ramt på alle forretningsområder. Fremtiden er fortsat præget af uvished, og virksomheden har måttet reducere sit antal af stillinger med 25 procent.

– Det er dog en dag, som giver anledning til med glæde at tænke tilbage på de mange store øjeblikke og stjernestunder i Jyske Bank Boxen, siger Georg Sørensen og tilføjer:

– Allermest glæder vi os til nye stjernestunder og gode gensyn med de mange gæster, artister, idrætsudøvere og samarbejdspartnere – når det igen bliver muligt og i respekt for hinanden med både afstand og god adfærd.

Til december kommer der igen liv i “Hele Danmarks Hjemmebane” med EM i kvindehåndbold 2020 arrangeret af Dansk Håndbold Forbund og EHF. Men på 10-årsdagen må Jyske Bank Boxen, der kan huse op til 15.000 gæster, stadig kun lukke 500 gæster ind.

Relaterede artikler

Back to top button
x